top ad2

Seizoen duurt een wedstrijd te lang voor Ternaard.

Voor de thuisclub stond er niets meer op het spel uitgezonderd het veroveren van nog een periode titel, de derde dit seizoen, en spits Gosse Reinder Kingma kon de topscore titiel binnen rapen. Tevens stond deze middag in het teken van het afscheid van nagenoeg de voltallige technische staf. Trainer Gerlof Kootstra  stopt na dit seizoen en gaat aan de slag bij de dames van WTOC. Grensrechter Jappie Braaksma heeft jaren als grensrechter gefungeerd en vindt het nu welletjes en last but not least nam Ternaard  deze middag afscheid van teammanager en mister Ternaard Jan Bandstra, die tevens jarenlang de verslagen verzorgde in de diverse media.

Dan de wedstrijd. Voor Ternaard mocht er niets meer op het spel staan, voor de tegenstander SSS'68 was dit anders. Zij konden de vierde plek veilig stellen en deze deed hun het recht krijgen op nacompetitie voetbal. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Ternaard  en via  de snelle spelers Johannes Dijkstra en Danny Post werd vaak de diepte gezocht. Tot grote kansen leidde dit echter niet enkel dat de bal  een aantal keren hoog werd over geschoten en in het struikgewas belandde. De wedstrijd kabbelde voort en pas in de veertigste minuut mocht Ternaard de score openen. Het was een voorzet op Gosse Reinder Kingma die een speler van SSS'68 deed besluiten om deze zelfde Gosse Reinder maar een duw in de rug te geven. Uiteraard mag dat niet en de scheidsrechter van dienst wees dan ook terrecht naar de elfmeter stip. Gosse Reinder kon zo zijn totaal opkrikken naar 22 en deed dat ook 0-1. Tot de thee gebeurd er verder niets meer.

Na rust verwachte een ieder nog wat spektakel, want SSS'68 moest en Ternaard kon vrijuit spelen. Het laatste gebeurde echter niet. Er bleek deze middag wat zand in de motor te zitten en de thuisclub was wel uitgespeeld dit seizoen. SSS'68 probeerde het wel maar kwam ook niet tot grote kansen. Zij hadden de hulp nodig van een slecht uitverdedigend Ternaard om in de 70 ste minuut de 1-1 op het scorebord te krijgen. Hierna probeerde Ternaard het nog wel maar tegenstander SSS'68 wist nogmaals  het net achter keeper Anne Hellinga te doen bollen. In de 83 e minuut werd het 1-2. Ternaard wou uiteraard niet met verlies afsluiten en probeerde nog de gelijknmaker te forceren. Dit lukte ook  maar de  scheidsrechter keurde de  goal in overleg met de grensrechter  toch nog af vanwege buitenspel. Hierna blies de scheidsrechter een einde aan het seizoen en kon Ternaard het feestgedruis in.

De selectie en de technische staf werden door het bestuur in de bloemetjes gezet vanwege het kampioenschap en Sije Heidstra had als afgevaardigde van de KNVB nog mooie woorden en een medaille. Hierna werd er afscheid genomen van de eerder genoemde personen en kon het feest losbarsten. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van vv Ternaard. Voor SSS'68 rest volgende week de nacompetitie en vanaf deze kant wensen wij hen veel succes.

Laatste nieuws

Info GSVV 1 - Ternaard 1.

De wedstrijd GSVV 1 - Ternaard 1 van a.s. Zaterdag 14 dec 2019 begint niet om 14.30 uur maar om 14.00 uur. En wordt gespeelt in Gerkesklooster. 

Ternaard behaalt mooie overwinning tegen Opeinde.

Afgelopen zaterdag kwam het Groningse Opende naar Ternaard. Kijkend naar de statestieken een lastige hobbel voor de Ternaarders, aangezien er slechts één wedstrijd van de voorgaande acht wedstrijden winnend werd afgesloten. Toch gingen de mannen van Sjoerd van Klaarbergen met het nodige vertrouwen de wedstrijd in.

Lees meer...

Ternaard pakt belangrijke punten tegen Friese Boys.

Afgelopen zaterdag was het een belangrijke wedstrijd voor zowel Ternaard als Friese Boys. De winnaar zou aanhaken bij de grote middenmoot van de vierde klass B en de verliezer voorlopig afhaken. Ternaard heeft uit de laatste wedstrijden weinig punten weten te behalen en de laatste winstpartij dateert alweer van een maand terug in de uitwedstrijd tegen Dokkum. Voor Ternaard dus zaak om de drie punten mee te nemen naar het hoge noorden.

Lees meer...

sidebar ad1b

Sponsoren

Volg ons op

Adresgegevens

De Groedse 7, 9145 RG Ternaard

Tel: +(31) 0519 57 1095

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: http://www.vvternaard.nl

Onze sponsors

vernosparsmitrietmtdkingmajongbranderbotma