top ad2

Ternaard komt net tekort tegen Noord Bergum.

Het was al een hele tijd terug dat Noordbergum en Ternaard  in een onderling duel de degens mochte kruizen. Het was voor sommige supporters zelfs even zoeken waar het complex van Noordbergum lag. De vijfde klasser heeft dit jaar weer een standaard elftal in de prestatieklasse en zal hier waarschijnlijk hoge ogen gooien voor het kampioenschap.Het vreemdelingenlegioen van trainer Klaas de Boer heeft enkele spelers weten te strikken die op een veel hoger niveau horen te spelen. Ternaard daarentegen heeft zijn selectie bijelkaar kunnen houden en reisde afgelopen zaterdag af met een zeer gehavend team.Zo ontbraken er twee spelers vanwege festiviteiten in buurdorp Wierum en had Wietse Sipma nog een schorsing meegenomen vanuit het vorige seizoen. Roel Hoekstra was in de nacht naar zaterdag weer terruggekomen  van een welverdiende  vakantie en kon plaatsnemen op de bank.

Ternaard speelde noodgedwongen met een gelegenheids achterhoede en het was in de beginfase logischerwijs even zoeken. Noordbergum zette Ternaard direct zwaar onder druk en met name de twee buitenspelers zijn van hoog niveau. Zo rond het kwartier spelen kwam Noordbergum dan ook op een terechte voorsrong door Harvey Bisschop. Noordbergum drukt Ternaard steeds verder terrug en Ternaard  probeerde er op zijn beurt met counters snel uit te komen, echter de zuiverheid ontbrak.Noordbergum tekende dan ook snel voor 2-0 en 3-0 en zo leek het na ruim een half uur gespeeld. Noordbergum deed een tandje minder en Ternaard toonde karakter en veerkracht. Zo ontstonden de eerste mogelijkheden en kansen voor de Ternaarders, Gosse Reinder Kingma trof de paal en Johannes Dijkstra trefde de keeper op zijn pad naar de goal. Toch wist Ternaard de 3-1  op het scorebord te krijgen. Jacob van der Veen kreeg de bal voor zijn voeten na een gekraakt schot van Jan Pieter Prins. Direkt hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na de rust bleef Wesley Plooy geblesseerd achter in de kleedkamer en kwam Roel Hoekstra voor hem in het veld. Jan Pieter Prins schoof hierdoor naar zijn vertrouwde middenveld. Ternaard kwam goed uit de kleedkamer en wist direct Noordbergum terug te dringen. Dit leverde dan ook snel de aansluitingstreffer op. Jan Pieter Prins ging goed het duel aan  op het middenveld en wist hierna Diether de jong te bereiken op rechts. Deze ging goed door en wist met een droge knal in de rechter bovenhoek de keeper van Noordbergum te verschalken,3-2 Ternaard rook bloed  en een aantal spelers van Noordbergum maakte een geslagen indruk. Ternaard  wist zelfs in de 63e minuut de gelijkmaker te noteren. In een grote warboel van de verdediging van Noordbergum, waar men meer lucht dekte dan spelers, kon Jacob van der Veen goed doorgaan. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van spits Johannes Dijkstra en hij schoot raak.3-3 Alles wat Ternaard een warm hart toedraagt ging er nog eens lekker voor staan, maar Noordbergum schakelde opnieuw een tandje bij. Na een foute inspeelpass van Ternaard kwam Noordbergum door invaller Imran Zibary toch weer op 4-3. Hierna kabbelde de wedstrijd naar zijn eind en probeerde Ternaard nog de gelijkmker te forceren. Noordbergum kwam er nog een paar keer snel uit en de 5-3 in de laatste minuut was dan ook een formaliteit.

Voor Ternaard een nuttige, leerzame maar vooral positieve wedstrijd. Noordbergum gaat voor het kampioenschap in de vijfde klasse, het is voor trainer de Boer zaak dat hij alle kikkers in de kruiwagen houdt. Volgende week speelt Ternaard de tweede bekerwedstrijd tegen Wykels Hallum, dat de eerste wedstrijd vrij simpel heeft gewonnen vanMarrum. Aanvang in Ternaard volgende week  14.30 uur.

Laatste nieuws

Ternaard naar regelmatige overwinning in laatste bekerduel.

Afgelopen zaterdag alweer de laatste bekerwdstrijd voor vv Ternaard, dat na verlies tegen Noord Bergum en gelijk tegen Wykels Hallum wist dat het niet verder  zou komen  in het beker toernooi. Ternaard had de afgelopen week een paar goede wedstrijden afgewerkt tegen Wykels Hallum en Anjum, beide 2-2 gelijk waar eigenlijk gezien de kansen, gewonnen had moeten worden.

Lees meer...

Ternaard 1 - Wykels Hallum 1.

De wedstrijd Ternaard 1 - Wykels Hallum 1 begint zaterdag niet om 14.30 uur maar om 13.00 uur. En er is een live verslag van RTVNOF.  

Indeling Jeugd 2019/2020.

Er staat weer een nieuw voetbalseizoen voor de deur en hopen dat iedereen er weer zin in heeft. We zijn blij dat we ook komend seizoen weer kunnen rekenen op vele vrijwilligers die het voetballen voor de jeugd mogelijk maken. Teake Jan Keegstra en Richard van der Meulen hebben aangegeven dat ze na jaren trainer/leider te zijn geweest, graag willen stoppen. Wij willen hen ontzettend bedanken voor hun inzet.

Iedereen een gezond en sportief voetbalseizoen toegewenst.

Groeten Jeugdbestuur. 

Lees meer...

sidebar ad1b

Sponsoren

Volg ons op

Adresgegevens

De Groedse 7, 9145 RG Ternaard

Tel: +(31) 0519 57 1095

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: http://www.vvternaard.nl

Onze sponsors

vernosparsmitrietmtdkingmajongbranderbotma