Afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019.  Ternaard mocht het deze middag opnemen tegen SSS'68 uit Marssum.

Dinsdagavond werd de inhaalwedstrijd Ternaard-CVO gespeeld op sport complex "De Bourfinne" die eerder voor 11 Mei op het programma stond maar wegens een sterfgeval bij CVO was verplaatst naar deze dinsdagavond.

Ternaard reisde zaterdagmiddag af naar Beetgum waar het tegen de plaatselijke trots moest spelen wat tevens de laatste uitwedstrijd was, want dinsdagavond komt CVO op bezoek en volgende week zaterdag middag SSS'68 waar dan tevens de jongens worden gehuldigd.

Een bizar sluitstuk van de competitie in de 5e klasse B waar Ternaard - CVO door een sterfgeval bij CVO werd afgelast. Echter zonder te spelen zaterdagmiddag, kon Ternaard, na de winst van Beetgum op Arum, na 23 jaar eindelijk weer de kampioensvlag hijsen.

Na twee weken geen competitie voetbal te hebben gespeeld waarbij door de weeks werd geoefend thuis tegen Friesche Boys 2-1 overwinning voor Ternaard, zaterdagmiddag de competitie wedstrijd thuis tegen Blija dat het de laatste tijd verrassend goed deed.