Een bizar sluitstuk van de competitie in de 5e klasse B waar Ternaard - CVO door een sterfgeval bij CVO werd afgelast. Echter zonder te spelen zaterdagmiddag, kon Ternaard, na de winst van Beetgum op Arum, na 23 jaar eindelijk weer de kampioensvlag hijsen.

Na twee weken geen competitie voetbal te hebben gespeeld waarbij door de weeks werd geoefend thuis tegen Friesche Boys 2-1 overwinning voor Ternaard, zaterdagmiddag de competitie wedstrijd thuis tegen Blija dat het de laatste tijd verrassend goed deed.

RTVNOF de regionale omroep in noord oost Friesland neemt in haar sportuitzending van zaterdag 04-05-2019 de competitiewedstrijd Ternaard 1 - Blija 1 rechtstreeks mee

Na het teleurstellende gelijk spel van vorige week uit bij Mulier ontving zaterdagmiddag Ternaard op haar eigen sportcomplex "De Bourfinne" Tzummarum dat op de 9e plaats stond in deze 5e klasse B. Ternaard dat de hete adem voelde van het op de 2e plaats staande Arum, moest vandaag de punten thuis houden.

Na de afgelopen vrije zaterdag van Ternaard en waarbij het bericht uit Ferwerd kwam dat Wardy met 3-0 had gewonnen van naaste cocurrent Arum, was de vreugde groot in het Ternaarder kamp. Echter zaterdagmiddag de gewone realiteit weer, waarbij het afreisde naar Witmarsum waar het tegen de plaatselijke trots Mulier moest aantreden met in het achterhoofd dat de thuiswedstrijd nipt met 2-1 was gewonnen met toen een beter Mulier.