Voorafgaande aan de competitie wedstrijd Leovardia – Ternaard, speelde  Dinsdagavond Ternaard nog een oefenwedstrijd thuis  tegen VCR in een leuke wedstrijd van beide kanten werd de eindstand 1 – 1. Voor Ternaard  scoorde Danny Post.

Zaterdagmiddag dan de start van de nieuwe voetbal competitie waarbij Ternaard deze middag zijn eerste uitwedstrijd speelde in de 4e klasse tegen Leovardia uit Leeuwarden. Ternaard speelde de eerste helft prima met flitsende combinatie,s waarbij het bij rust zeker met 1-3 voor had moeten staan. De tweede helft was voor Leovardia en was Ternaard geen schim meer van de ploeg voor rust.

Trainer Henk de Boer begon deze middag met keeper Jaap Gulmans, David de Vries, Jacob van der Veen en Jelle Soepboer op de bank. Onder leiding van scheidsrechter de Vries uit Nije Mirdum, was het Leovardia dat om half drie mocht aftrappen Beide lpoegen begonnen elkaar wat af te tasten, maar is het in de 7e minuut Roel Hoekstra van Ternaard die op links wordt weggestuurd en alleen op de keeper van Leovardia af gaat en hierna uithaalt, maar de bal tegen de keeper opschiet, waarna de bal naast het doel verdwijnt en Ternaard een hoekschop mag nemen die niets zou opleveren.Zo had Ternaard vroeg in de wedstrijd op voorsprong moeten komen  Met mooie combinatie,s  wordt Leovardia terrug gedrongen op eigen helft en loert op de counter waarop men er snel uitkomt. Zo ook in de 16e minuut als Leovardia  eeen grote kans krijgt waarbij een speler volkomen over de bal maait en de bal  voor langs de doellijn rolt en naast gaat. Hier had Ternaard niet te klagen. In de 21e minuut is het weer Ternaard dat met een prachtig opgezette aanval die begint bij Teake Jan Keegstra die Danny Post wegstuurd op rechts en bij de achterlijjn de bal terrug legt op de ingekomen Jitze de Beer die goed uithaalt maar zijn schot verdwijnt net over het doel van Leovardia. Ook deze aanval had meer verdient. Zo blijft Ternaard het spel dikteren en mag Ternaard  in de 28e minuut even buiten het strafscop gebied van Leovardia een vrije trap nemen die door Jitze de Beer wordt genomen en met een goed schot gaat de weer net over de kruising. Wat Ternaard  iet tot scoren komt doet Leovardia dat wel als in de 30e minuut een speler van Leovardia naar binnen komt en Vick Rozendaal aanspeelt die met een klein tikje de bal onder keeper Anne Hellinga door schiet waarop de bal zo het lege doel in hobbelt en Leovardia met wat geluk op een 1 – 0 voorsprong komt. Maar in de 35e minuut een grote kans voor Ternaard als Hendrik Talsma de bal prima door kopt op Gosse Reinder Kingma in het strafscop gebied van Leovardia die zich in één keer omdraait en uithaalt waarbij iedereen al juicht, maar met een fantastische  redding stopt de keeper van Leovardia de bal nog op de doellijn. Hierna is het nog Danny Post die die zijn poging over het doel van Leovardia ziet verdwijnen. Zo breekt de rust aan met een 1 – 0 voorsprong voor Leovardia, maar gezien de kansen had Ternaard voor moeten staan.

na rust geen wijzigingen bij Ternaard en Trainer de Boer kon niet anders dan tevreden zijn met het vertoonde spel van zijn ploeg in de eerste helft. Hoe anders was  de tweede helft  waarbij Ternaard wordt terrug gedrongen en een veel feller en beter spelendLeovardia tegenover zich trft. Dat levert in de 50e minuut gelijk al een doelpunt op voor Leovardia als de bal vanaf rechts wordt voorgebracht en waar in het centrum Leovardia speler Niels Hartman helemaal vrijstaat om zo de bal in het Ternaarder doel te kunnen schieten en Leovardia op een  2 – 0 voorsprong brengt. Ternaard is helemaal van slag. Van de mooie aanvallen en goed combinatie,s is niets meer over. Zo krijgen Wietse Sipma en Hendrik Talsma nog geel wegens te fel inkomen en moet Hendrik Talsma in de 52e minuut met een lichte blessure naar de kant en komt David de Vries voor hem in het veld. Leovardia speelt veel gemakkelleker nu op haar eigen kunstgrasveld, en met met goede aanvallen wordt Ternaard terrug gedrongen wat in de 70e minuut tot de 3 – 0 leid als Esley Brinkhals met een simpel tikje de bal achter Keeper Anne Hellinga schiet. Hierna krijgt  ook een Leovardia speler nog geel in een toch sportieve wedstrijd. In de 77e minuut komt Jacob van der Veen in het veld voor Danny Post en Jelle Soepboer voor Teake Jan Keegstra. Ternaard probeert het tij nog wel te keren maar het slotwoord was voor Leovardia dat in de 80e minuut nog op 4 – 0 komt door Sjemmie Docherty die volkomen vrij de bal in het Ternaarder doel kan deponeren. Conclusie, voor rust had Ternaard moeten scoren maar ontbreekt het nog een afmaker en na rust zakt Ternaard ver weg en zal het volgende week thuis tegen Eastermar beter moeten.