Ternaard heeft zich dinsdagavond het inhaalduel uit tegen De Lauwers een slechte dienst bewezen door van De Lauwers met 2-1 te verliezen waarmee het kampioenschap verder weg lijkt dan ooit, en men waarschijnlijk weer nacompetitie voetbal zal moeten gaan spelen.

Werd er afgelopen zaterdag al verloren bij RZB dat met veel inzet en vechtlust Ternaard bestreed, ook De Lauwers wist hoe men Ternaard moest aanpakken met felheid en inzet werd Ternaard bestreden, waarbij De Lauwers in de tweede helft ook nog eens met tien man verder moest door in de 78e mionuut de tweede gele kaart voor Martijn Fokkema.

Trainer Kootstra begon deze avond met David de Vries , Jurjen Sipma en Anton Keegstra op de bank. Onder leiding van scheidsrechter Wiersema uit Grootegast was het De Lauwers dat om 19.00 uur mocht aftrappen en meteen de aanval opende wat in de 1e minuut al leidde tot hun eerste hoekschop die echter niets opleverde. In de 5e minuut was het opnieuw De Lauwers dat tot driemaal toe een hoekschop mocht nemen die steeds gevaarlijk werden ingebracht op de lange voorwaartsen van De Lauwers, maar dit leverde geen doelpunten op. In de 11e minuut dan het eerste gevaar voor Ternaard als Remco van der kooi vanaf de linker kant de bal scherp voor bracht in het strafschop gebied van De Lauwers waarbij in paniek  een verdediger van De Lauwers de bal achter werkte ten koste van een hoekschop voor Ternaard. De hoekschop werd genomen door Jacob van der Veen waarbij in de kluts nog net een verdediger van De Lauwers de bal voor de doellijn kon weg halen waarna De Lauwers kon uitverdedigen. Zo golfde het spel op en neer met twee ploegen die beiden kansen creërden maar waar De Lauwers de betere kansen kreeg., maar in de afwerking lieten ze het afweten. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand thee drinken.

Na rust kwam David de Vries in het veld voor de licht geblesseerde Remco van der Kooi en was het meteen weer De Lauwers dat druk zette en waarbij veel fysieke kracht werd gebruikt wat in de 51e minuut Martijn Fokkema geel opleverde wegens het onderuit halen van Simon van der Weg. Ook Nutte Cuperus werd stevig onder hander genomen en moest in de 58e minuut naar de kant en kwam Jurjen Sipma voor hem in het veld. In de 60e minuut was het De Lauwers dat gevaarlijk kon worden waarbij de verdediging van Ternaard  een hoekschop moest weg geven voor Martijn Fokkema gevaarlijk kon worden. De hoekschop werd opnieuw goed voor gebracht en ingeschoten door een De lauwers speler, maar goed opgesteld haalde keeper Anne Hellinga nog met zijn been de bal uit de korte hoek. Gelijk hierna was het Ternaard  dat een prima aanval opzette wat uitmondde in een hoekschop die op rechts werd genomen door Jacob van der Veen die de bal hoog voor bracht op Danny Post die de bal snoeihard inkopte en zo Ternaard op een 0-1 voorsprong bracht. Bijna werd het in de 70e minuut ook nog 0-2 als een inzet van David de Vries op de paal belandde en hierna Gosse Reinder Kingma de terug springende bal niet in het doel van De Lauwers kon werken. Inmiddels begon de duisternis al aardig in te vallen en werd het nog een spannend laatste kwartier voor Ternaard  dat in de 76e minuut toch moest toezien hoe De Lauwers uit een vrije trap genomen door Jacob Grijpma die de bal in het strafschop gebied bracht van Ternaard  waarbij De Lauwers speler Thomas Nieuwenhuis goed omhoog kwam en de 1-1 vrij kon inkoppen. Zo moest in de 78e minuut Martijn Fokkema met twee keer geel van het veld, maar het was net of De Lauwers met een man meer in het veld stonden in plaats van 1 minder. Ternaard kwam helemaal niet meer in de zestien van De Lauwers dat brutaal de aanval zocht en Ternaard terug drong op eigen helft. Zo moest keeper Anne hellinga tot twee maal toe inzetten van de voorwaartsen van De Lauwers onschadelijk maken, maar was het in de 87 minuut, wel raak uit een hoekschop voor De Lauwers als Bert Jager ongehinderd de bal achter doelman Anne Hellinga van Ternaard kopte en zo De Lauwers op 2-1 bracht. Gezien de tweede helft een verdiende overwinning voor De Lauwers dat met inzet en felheid Ternaard bestreden heeft. Inmiddels was de duisternis al in getreden als de spelers en vele supporters van Ternaardteleurgesteld afdropen.