Zaterdagmiddag kwam het nog ongeslagen sc Leovardia naar VV Ternaard. Na de eerste overwinning vorige week uit bij Oostergo, waren vandaag de verwachtingen hoog gespannen in het Ternaarder kamp.

Trainer Hans Blom van Ternaard miste deze middag de geblesseerde Janco Postma, en ontbraken verder Anne Rienk Syens wegens werk en Hotze Ferwerda, maar kon hij wel weer beschikken over Roel Hoekstra na een lange blessure. Op de bank begonnen Freddie Minnema, Reynold van der Meulen en Aant Soepboer.

Het was even voor half drie als pupil van de week Armanda Post de wedstrijdbal aan geboden door M.T.D.montage, aanbood aan scheidsrechter Raap uit Damwoude die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen en gelijk een prima aanval opzette als Jurjen Sipma goed van achteren op komt, Taeke Jan Keegstra op rechts weg stuurt die de bal voor brengt op de inkomende Anton Keegstra die gelijk uit haalt, maar zijn schot te zacht in schiet en de keeper van Leovardia gemakkelijk het schot kan stoppen. Gelijk hierna is het Leovardia dat er gevaarlijk uit komt en in de 15de minuut bijna op voor sprong komt, maar gelukkig keeper Marco Tilma komt goed zijn doel uit en voorkomt een vroege achterstand. In de 20ste minuut is het Anton Keegstra die Teake Jan Keegstra op rechts weg stuurt, die enkele tegenstanders uitspeelt en de bal voorbrengt op Roel Hoekstra, maar deze inzet is iets te zacht en dus een gemakkelijke prooi voor de keeper van Leovardia. Zo golft het spel op en neer. Zo ook in de 25ste minuut als Bindert Poelstra alleen op keeper Marco Tilma van Ternaard mag af gaan, maar de bal naast het Ternaarder doel schiet. In de 30ste minuut is het op nieuw Teake Jan Keegstra die zich prima vrij speelt en hierna vanaf rechts de bal prima voor brengt waarbij de keeper de bal zal onder scheppen, maar vervolgens los laat. Helaas waren de spitsen van Ternaard niet aanwezig om de bal alsnog in te schieten. In de 37ste minuut is het wel raak voor Leovardia als de buitenspel val wordt omzeilt en Bindert Poelstra zo maar alleen door mag gaan en beheerst de 0-1 kan inschieten. Ternaard zet voor rust nog aan en in de 40ste minuut komt het ook verdiend op 1-1 als Gosse Reinder Kingma het strafschop gebied in zal gaan maar geblokt wordt. Scheidsrechter Raap die er boven op staat wijst gelijk naar de stip en Ternaard mag een strafschop nemen, die feilloos door Gosse Reinder Kingma wordt ingeschoten

DSC_6475

Na rust geen wijzigingen in het team van Ternaard dat veel te slap aan de tweede helft begint. Het is Leovardia dat enkele prima kansen krijgt om de score uit te breiden, maar dankzij Marco Tilma, keeper van Ternaard, bleef de stand op 1-1 staan. Na tien minuten voetbal tweede helft begon Ternaard weer beter in zijn spel te komen en kreeg het ook kansen. In de 73ste minuut wisselt trainer Hans Blom Anton Keegstra en brengt voor hem Freddie Minnema in het veld. In de 75ste minuut een prachtige aanval van Ternaard als Roel Hoekstra met een prachtige passe Teake Jan Keegstra op rechts bereikt en goed door gaat waarna hij de bal uitstekend voor brengt bij de tweede paal waar Gosse Reinder Kingma zal in koppen, maar de kopbal is iets te zacht en geen probleem voor de keeper van Leovardia oplevert. Zo gaat het spel op en neer met twee ploegen die volop de aanval spelen en het publiek een boeiende middag voor schotelden. Helaas voor Ternaard is het in de 77ste minuut Leovardia dat de 1-2 scoort door een kopbal van Marcel Tweckle die een voorzet van zijn medespeler prima in kopt. Ternaard zet nog even aan en krijgt ook nog enkele goede kansen, maar het is toch Leovardia dat in de counter de beste kansen nog krijgt. Na precies 90 minuten voetbal is het hierna de goed leidende scheidsrechter Raap die voor de laatste maal fluit, en Ternaard met lege handen achter blijft, waar een gelijk spel verdiend was geweest. Volgende week wacht de derby tegen Ropta Boys.