Na 1 seizoen 4e klasse te hebben gespeeld,is het Ternaard niet gelukt om degradatie te ontlopen, en zodoende degradeerde men zaterdag weer naar de 5e klasse. Na twee nederlagen tegen Marrum, kreeg men in een tweeluik tegen Holwierde  nog een herkansing om het vege lijf te redden. Echter het was Holwierde dat in twee bloedstollende wedstrijden promoveert naar de 4e klasse.

Met een volle bus met spelers en supporters vertrok men zaterdagmiddag naar Holwierde dat onder de rook van Delfzijl ligt. Thuis had Ternaard een 4-1 voorsprong uit handen gegeven. Bij Holwierde werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven, waarna de eidstand 4-3 werd voor Holwierde.

Trainer Henk de Boer kon niet beschikken over de geschorste Roel Hoekstra en miste tevens de gestopte Hendrik Talsma. Op de bank begon hij met Jacob van der Veen, Remco van der Kooi, Diether de Jong en res keeper Sybren Dol. Onder leiding van scheidsrechter Boers uit Emmen, was het hierna Ternaard dat mocht aftrappen en gelijk in de 1e minuut al een goede mogelijkheid kreeg als david de Vries prima opkwam en zag dat Gosse Reinder Kingma helemaal vrij stond, maar helaas was de pass van David niet goed en kon een verdediger  van Holwierde da bal onderscheppen. Ternaard begon sterk aan de wedstrijd en drong Holwierde terug op eigen helft. Zo was het in de 8e minuut Teake jan Keegstra die prima op rechts opkwam en hierna de bal scherp voorbracht waarop een verdediger van Holwierde de bal doorkopte naar Danny Post die de bal opnieuw voorbracht op Teake Jan Keegstra die de 0-1 scoorde. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. Maar in de 13e minuut was het Holwierde dat er gevaarlijk uitkwam als Jurrely Torbed vanaf rechts de bal voorbracht in het Ternaarder strafschop gebied, was het Yirsan Bouma die met een lob de bal op de bovenlat van het Ternaarder doel schoot. Zo ontspon zich een heerlijke wedstrijd met twee aanvallende ploegen die beide kansen kregen. Zo ook in de 25e minuut als Holwierde op rechts een vrije trap mag nemen en de bal hoog in het strafscop gebied  van Ternaard bij de tweede werd gebracht, was het Thijs Stoppels die de bal terrug kopte waarna Teun Westerhuis de bal inkopte. Echter Grensrechter Jappie Braaksma van Ternaard had al geconstateerd dat de bal achter was geweest, en dus werd dit doelpunt afgekeurd. Ternaard stond hierna even onder druk en kreeg Holwierde enkele kansjes, maar echt gevaarlijk kon men niet worden Daarna herpakte Ternaard zich weer en in de 35e minuut was er een prachtige aanval van Ternaard die begon bij Jan Pioeter Prins die Teake Jan Keegstra  aan speelde die op  zijn beurt David de Vries over rechts wegstuurde die hierna de bal voorbracht waarbij een verdediger van Holwierde de bal nog kon weg koppen waarna Janco Postma prima koppend de 0-2 maakte. Dolle vreugde bij alles wat Ternaard was, zo vlak voor rust op 0-2 komen is goed voor het zelf vertrouwen. Dit werd dan ook de ruststand.

Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard dat nu de rust moest bewaren en Holwierde niet in de wedstrijd moest laten komen. Echter hoe anders werd het, want het was Holwierde dat van meet af fel van start ging en in de 46e minuut de aansluiting treffer maakte als Sven Beefting de 1-2 maakte. Ternaard was van slag en Holwierde drong aan, want in de 55e minuut werd het zowaar 2-2 als in een wirwar van spelers de bal voor de voeten van Sander ten Hove komt die de 2-2 maakte. Zou het dan weer mis gaan bij Ternaard? In de 57e minuut mocht Ternaard op rechts een vrije trap nemen die goed werd voor gebracht en was Het Gosse Reinder Kingma die de bal net naast het doel van Holwierde kopte. Echter in de 71e minuut werd het uit een hoekschop zowaar 3-2 door Jurrely Torbed als de bal niet goed werd weggewerkt door de verdediging en de keeper van Ternaard. Hierna werd David de Vries gewisseld en kwam Jacob van der Veen voor hem in de ploeg. Ternaard moest nu risico,s nemen, waarop Holwierde-loerend op de countyer enkel goede mogelijkheden kreeg. In de 83e minuut werd Danny Post gewisseld en kwam Remco van der Kooi voor hem in het veld. In de 89e minuut viel het doek voor Ternaard als bij een uitval van Holwierde de ingevallen Robbie ten Hoeve de 4-2 scoorde. Ver in blessure tijd deed Jacob van der veen nog iets terrug als hij de keeper van Holwierde uitspeelde en nog de 4-3 aantekende. Echter het zou niets meer uitmaken, Holwierde mocht nog aftrappen maar meteen hierna was het de uittskend leidende scheidsrechter Boers die voor de laatste maal floot. Dolle vreugde bij Holwierde  dat promoveerde naar de 4e klasse . Ternaard moet weer een stapje terrug doen. Trainer Henk de Boer zat voor het laatst op de bank bij Ternaard. Hij vertrekt naar Kollum. Bij aankomst in Ternaard werd er in de kantine nog na gepraat en richtte de scheidende voorzitter Jan Yde van der Kooi even het woord tot trainer Henk de Boer en bedankte hem voor zijn inzet als trainer bij Ternaard. Hij kreeg een bos bloemen en een diner bon van het bestuur. Tevens kreeg ook Jurjen Sipma een bos bloemen omdat hij stopt als speler van het 1e elftal en doet hij evenals Hendrik Talsma een stapje terrug. Verder maakte voorzitter van der Kooi bekend dat het bestuur overeenstemming had bereikt met Äkkerman vloeren”voor hoofdsponsering van het 1e elftal. Ternaard moet zich weer gaan richten met de nieuwe hoofdtrainer Gerlof Kootstra op het volgende seizoen.