GARYP – Ternaard heeft zich zaterdagmiddag bij de uit wedstrijd tegen V en V`68 zichzelf te kort gedaan door de vele kansen die het kreeg niet om te zetten in doelpunten. Eindelijk kon trainer van Gorsel weer eens over een volledige selectie beschikken en was het voor Ternaard belangrijk om de drie punten mee naar huis te nemen om zo aan sluiting te krijgen met V en V`68 dat met 11 punten op de 11 plaats stond en Ternaard met 8 punten op de 13de plaats.

Onder leiding van scheidsrechter Hannema uit Groningen werd voor de wedstrijd eerst één minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije waarna om half drie V en V `68 mocht aftrappen en de eerste aanval mocht op zetten die gelijk onderschept werd door Jan Pieter Prins die hierna Andries Vlasman aan speelde en mocht uithalen in vrije positie, maar helaas Andries zijn inzet gaat naast het V en V doel. In de 15’ opnieuw een grote kans voor Ternaard dat enkele prima aanvallen kon op zetten en Jan Pieter Prins nu de bal panklaar legt voor Germer van der Weg die kan uithalen maar de bal tegen keeper Wichard de Vries aan schoot. Zo had Ternaard al twee beste kansen om zeep geholpen en wat Ternaard niet deed, is het V en V dat in de 17’ er snel uitkomt over rechts waar Ruurd de Vries de bal prima voor brengt tweede paal waar helemaal vrij Joeke de Vries de bal zo in het lege Ternaarder doel kon schieten en V en V`68 op 1-0 brengt. Hoe was dit mogelijk want in de 22’ is het opnieuw en V dat er gevaarlijk uit komt en V en V speler Ruurd de Vries alleen op keeper Nanning Bulthuis kan af gaan, maar deze redt fraai en behoed zo Ternaard voor een grotere achterstand. Zo bleef het op passen voor Ternaard dat met enkele prima aanvallen hierna het doel op zocht van V en V maar de nauwkeurigheid en afwerking bij Ternaard ontbrak nog, zodat V en V tegen de verhouding in met een 1-0 ruststand de kleedkamer op zocht.

Na rust blijft Andries Vlasman achter in de kleedkamer en komt Almer Zijlstra voor hem in het veld. Het is gelijk Ternaard dat goed uit de start blokken komt en gelijk op links een hoekschop mag nemen die door Jacob van der Veen wordt genomen en de bal prima tweede paal brengt waar Jan Pieter Prins prachtig de bal in het V en V doel kopt en zo Ternaard in de 46’ al op 1-1 brengt. Ternaard moet nu door zetten en in de 51’ krijgt het opnieuw een grote kans als Germer van der Weg de bal goed mee neemt en daarna de bal mee geeft aan Jacob van der Veen die vrij kan uithalen maar zijn inzet is iets te zacht en wordt nu een prooi voor de keeper van V en V. Maar in de 57’ de mooiste actie van de middag voor Ternaard als Simon van der Weg met een fantastische solo dwars door de gehele verdediging van V en V heen slalomt maar in het zicht van de haven de bal net naast het V en V doel schiet. De kans voor Ternaard om op voorsprong te komen, want hierna ontstonden kleine irritaties in het veld waarbij ook nog eens Roel Hoekstra rood krijgt en Ternaard met 10 man verder moet. In de 72’ wisselt trainer van Gorsel Jacob van der Veen en brengt hij Wesley Plooy voor hem in het veld. Met nog een kwartier te gaan in de tweede helft steeg de spanning want beide ploegen hadden weinig aan een gelijk spel en zo kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan en waren de uitvallen van V en V ook niet ongevaarlijk en dat leidde in de 86’ zelfs tot de 2-1 voorsprong voor V en V als de gevaarlijke Joeke de Vries vanaf links naar binnen komt en vrij kan uithalen en zo de 2-1 op het score bord zet. Ternaard perst er nog een offensief uit alles of niets en zowaar krijgt Diether de Jong nog een grote kans, maar hij mist deze middag ook de scherpte en gaat zo de bal van Diether naast het V en V doel. Na 90 minuten voetbal is het hierna scheidsrechter Hannema die voor het laatst fluit en Ternaard met een kater hierna de kleedkamer op zocht dat met lege handen uit Garijp vertrok. Ternaard is nu twee weken achter elkaar vrij