Ternaard reisde af naar Blija dat vorige week vrij was. Ternaard had haar eerste competitiewedstrijd gewonnen en de verwachtingen waren hooggespannen in het Ternaarder kamp. Trainer Hans Blom miste enkele basisspelers waaronder Roel Hoekstra vanwege kaatsen, Arnold Kingma, Gosse Reinder Kingma, Anne Rienk Sijens en Hendrik Talsma. Ternaard begon daarom met B-junior Jitze de Beer in de basis en met Hayo Greydanus en Mark Rijpstra op de bank.

Het was vijf minuten over half drie toen scheidsrechter van der Bij voor het begin van de eerste helft floot en Blija mocht aftrappen. Al in de 2e minuut ging Taeke Jan Keegstra er op rechts vandoor, haalde uit maar zijn inzet ging voorlangs. Hierna was het Blija dat de aanval zocht en in de 4e minuut leverde dat de voorsprong op. Danny Bakker kon helemaal vrij oprukken en eenvoudig afronden. Een tegenvaller voor Ternaard dat zich hierna weer herpakte en in de 28e minuut een vrije trap mocht nemen. Anton Keegstra bracht de bal prima voor in het strafschopgebied en Janco Postma kopte de 1-1 binnen. Hierna kreeg Ternaard nog diverse kansen om op voorsprong te komen maar dit lukte pas in de 41e minuut als weer een vrije trap van Anton Keegstra door Janco Postma op de lat werd gekopt en de terugspringende bal door Wietze Sipma in het doel werd gekopt. Rust 1-2 voor Ternaard.

De tweede helft geen wijzigingen bij Ternaard dat zich nu veel te veel door Blija liet terugdringen. Blija benutte prima het windvoordeel en dat leverde soms hachelijke situaties voor het doel van Ternaard op. Toch in de 65e minuut was het Taeke Jan Keegstra die in plaats van zelf te schieten, de bal breed legde voor Jurjen Sipma die de bal in de handen van de Blija keeper schoot. Hierna begon Blija weer aan te dringen en dit leidde in de 70e minuut tot de verdiende gelijkmaker. Dominee Marten Broersma, net lid van Blija, liep Ternaard speler Richard v/d Meulen er uit en schoot prachtig raak in de linkerbovenhoek. Blija bleef hierna gevaarlijker maar gescoord werd er niet meer.