Zaterdag was dan de start van de nieuwe voetbal competitie waarbij Ternaard op bezoek moest bij Wardy uit Ferwerd. Na 3 oefenduels en 3 beker wedstrijden waarbij Ternaard niet doordrong in de knockout fase. Zaterdagmiddag de eerste testcase van trainer Henk de Boer tegen zijn oude club Wardy. Terainer de Boer begon op de bank met Aant Soepboer, Hayo Greydanis en Kevin Post. Verder was Roel Hoekstra op vakantie en wegens werk afwezig Anne Rienk Sijens. Verder kon hij over een fitte selectie beschikken deze middag.

Het was precies half drie toen scheidsrechter Gort uit Grijpskerk voor de eerste helft floot en Wardy mocht aftrappen. Dit leidde meteenin de 2e minuut al tot een gevaarlijke aanval van Wardy, maar keeper Bert Bakker van Ternaard kan de voorzet nog net onderscheppen. In de 4e minuut leidde balverlies bij Ternaard tot een gevaarlijke counter van Wardy waarbij de verdediging van Ternaard werd uitgespeeld en Lente van Hijum vanaf links kon uithalen en met een prachtig schot keeper Bert Bakker passeerde en Wardy op een 1 – 0 voorsprong zette.In de 8e minuut mocht Ternaard ingooien, waarna de bal strak werd voorgegeven op de inkomende Anto Keegstra, maar deze dook onder de bal door. Ternaard kwam beter in de wedstrijd en zo nam de druk op wardy toe. Zo kwam Ternaard op gelijke hoogte zo dacht men, maar op advies van de grensrechter van Wardy, keurde scheidsrechter Gort het doelpunt van Gosse Reinder Kingma onterrecht af. Meteen in de 35e minuut was het opnieuw Gosse Reinder die zijn tegenstander te slim af was, en alleen door kon gaan richting doelman van Wardy. Maar opnieuw costateerde de grensrechter van Wardy dat Gosse Reinder buitenspel stond en dus werd opnieuw het doelpunt afgekeurd tot een ieders frustratie. Maar in de 41e minuut dan wel de verdiende gelijkmaker als Jelle Soepboer met een diagonaal schot de keeper van Wardy passeerde en Ternaard op 1 – 1 bracht. Iedereen dacht dat dit de ruststand. Maar in de blessure tijd mocht Ternaard even buiten het strafschop gebied van Wardy een vrije trap nemen, en was het Anton Keegstra die met een stift balletje over de muur tikte, waarop Wietse Sipma allert reageerde en de bal beheerst in de korte hoek schoot. En Ternaard op een 1 – 2 zette. Dit was ook de ruststand

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard. Maar men begon veel te onrustig te spelen en dat tot slordig bal verlies leuidde, waarbij Wardy in de 50e minuut een grote kans kreeg. maar de inzet van de spits van Wardy ging voorlangs het doel van Ternaard. In de 53e minuut was het keeper Bert Bakker van Ternaard die met een prachtige redding ternaard behoedde voor  de gelijkmaker van Wardy. In de 58e minuut was het Ternaard dat een geweldige kans kreeg, maar de inzet van Gosse Reinder werd nog net van de doellijn gehaald. Zo bleef de wedstrijd open en vergat Ternaard de 3 – 1 te scoren en liet men Wardy in de wedstrijd. Dat leidde in de 75e minuut tot de tch wel verdiende gelijkmaker van Wardy toe Eelke Bijstra goed opkwam en naar binnen sneed en zonder te worden aangepakt mocht uithalen en de 2 – 2 binnen schoot. Beide ploegen gingen op jacht naar de overwinning en kregen dan ook nog wel kansen maar gescoord werd er niet meer. En na 90 minuten voetbal was het scheidsrechter Gort die voor de laatste keer floot en beide ploegen tevreden mochten zijn met de punten verdeling.