Ternaard hervatte zaterdagmiddag de competitie na een korte winterstop met de uitwedstrijd tegen Ven V68 uit Garijp. In deze korte winterstop was er één oefenwedstrijd gespeeld. Afgelopen dinsdagavond werd er tegen AVC op het kunstgras gespeeld welke Ternaard met 2 – 3 won.

Maar zaterdag dan weer de competitie strijd waarbij trainer van Klaarbergen met een kleine fitte selectie afreisde naard Garijp. Alleen Gosse Reinder Kingma ontbrak nog wegens een blessure en hij begon op de bank met David de Vries en Gerben van der Weg. Onde leiding van scheidsrechter Kanman was het Ternaard dat om half drie mocht aftrappen en meteen in de 1e minuut al een vrije trap mocht nemen even over de middenlijn, maar deze zou niets opleveren. Zo mocht V en V68 in de 3e minuut even buiten het zestien meter gebied van Ternaard op rechts een vrije trap nemen die laag werd voor gebracht, maar de verdediging van Ternaard kon opruimen. Zo ontspon een wedstrijd waarbij het spel op en neerging in de eerste 10 minuten, waarbij in de 11e minuut Ternaard de eerste grote kans krijgt als Danny Post Jacob van der Veen op links aanspeelt die hierna alleen door kan gaan richting doel V en V68 en kan uithalen waarbij zijn schot net naast het doel van V en V68 gaat. In de 17e minuut opnieuw een grote kans voor Ternaard als Johannes Dijkstra op links word weg gestuurd en hierna rand zestien meter gebied van V en V68 de uitlopende keeper omspeeld en daarn a de bal kan inschieten in het lege doel, maar een verdediger van V en V68 kan nog uitverdedigen. Ternaard zet V en V68 steeds meer onder druk en speelt bij vlagen prima voetbal dat in de 21e minuut dan ook leid tot de verdiende voorsprong. Het is Johannes Dijkstra die vanaf links Danny Post aanspeelt die met een prachtige pass Jan Pieter Prins bediend die kan uithalen waarbij hij de bal in de verste hoek van het V en V68 doel schiet en zo Ternaard op 0 – 1 brengt. In de28e minuut is het opnieuw raak als in een prachtige aanval Jacob van der Veen op links wordt aangespeelt die hierna de bal voor brengt op de op rechts staande Johannes Dijkstra die eerst zijn tegenstander uit speelt en daarn snoeihard de bal achter de keeper van V en V68 schiet en zo Ternaard op 0 -2 brengt. Dit werd ook de ruststand.

Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard dat meteen weer V en V68 vast zet op eigen helft. Toch ontbrak de scherpte bij Ternaard dat wat slordig werd. Gezegd moet worden dat V en V68 wat feller van zich afbeet waarbij de combinatie,s bij Ternaard wat minder liepen. pas in de 64e minuut eindelijk weer eens een vloeiende aanval van Ternaard als Danny Post op volle snelheid over links opkomt en hierna na binnen komt en uithaalt waarbij de bal over de keeper heen gaat en tegen de onderkant van de lat beland waarbij de bal het veld weer instuiterd en V en V68 kan uitverdedigen. Meteen hierna wisseld trainer van Klaarbergen Gerwin Wiersma – deze jeugdspeler verlaat onder applaus van de Ternaarder supporters het veld – voor hem komt David de Vries in het veld. Het spel werd er niet beter op. Ternaard heerste en V en V68 stelde hier weinig tegenover. Zo speelde Ternaard rustig de wedstrijd uit, want na 90 minuten voetbal was het daarna de uitstekend leidende scheidsrechter Kanman die voor het laatst floot. Zo behaalde Ternaard een verdiende en belangrijke overwinning op V en V68. Volgende week wacht thuis Harkema Opeinde.