K800 P1160862Zaterdagmiddag stond de ontmoeting Ternaard – SSS 68 op het programma oftewel Ternaard de nummer twee tegen het op de laatste plaats staande SSS 68. Bij winst van Ternaard en een gelijkspel of verlies van koploper Franeker, zou Ternaard de eerste periode kunnen binnenhalen.Trainer de Boer hamerde er steeds op dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. En dat deed Ternaard ook niet, want inzet en strijd leverde Ternaard wel tegen een SSS 68 dat op het randje speelde  en Ternaard boven op de huid zat en hun geen meter ruimte gunde.Trainer de Boer begon op de bank met Gosse Reinder Kingma, een week weg geweest met vakantie, David de Vries en Anne Rienk Sijens.

Het was even voor half drie als pupil van de week Jetse Miedema de wedstrijdbal aanbood aan scheidsrechter Visser uit Leeuwarden die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen. Na wat aftasten was het SSS 68 dat meteen al een prima kans kreeg als de spits er zomaar alleen vandoor kon gaan richting doel Ternaard, maar via een overtreding door de verdediging van Ternaard mocht SSS 68 een vrije trap nemen die maar net naast het Ternaarder doel verdween. Ternaard begon slordig aan het begin van de wedstrijd en er werd veel balverlies geleden en er werden veel slechte passes gegeven. Maar in de 6e minuut dan de eerste goede aanval van Ternaard als Jacob van der Veen prima over links kon doorgaan en hierna de bal voorbracht op de inkomende Jelle Soepboer die echter de bal over hetSSS 68 doel kopte. Zo ook in de 8e minuut als Roel Hoekstra prima door ging en kon uithalen, maar zijn inzet was te zwak en dus een gemakkelijke prooi voor de doelman van SSS 68. Zo golfde het spel op en neer me een SSS 68 dat Ternaard geen meter ruimte gaf en bij uitvallen soms gevaarlijk werd. Zo ook in de 16e minuut als een aanval van Ternaard werd afgeslagen en men er snel uitkwam en de spits van SSS 68 het strafschop gebied in dook en tegen de laatste man van Ternaard Nutte Cuperus botste  en ten val kwam. Strafschop oordeelde scheidsrechter Visser. Deze werd ingescoten door Bas van der Baan die zo SSS 68 op een 0 – 1 voorsprong bracht. Dus wist Ternaard wat het moest doen, maar het liep niet echt lekker bij Ternaard dat steeds moest oppassen voor de gevaarlijke uitvallen van SSS 68. In de 39e minuut mocht Ternaard even buiten het strafschop gebied van SSS 68 een vrije trap nemen die door Jacob van der Veen werd genomen en de bal prachtig over de muur van SSS 68 heen krulde  naar de verste hoek, maar met een fantastische redding haalde de keeper de bal nog uit zijn doel. De hoekschop leverde niets voor Ternaard dat ging rusten met een 0 – 1 achterstand.

na rust kwam Gosse Reinder Kingma in de ploeg voor Arnold Kingma en ging Ternaard nu met drie spitsen spelen en mocht het in de 48e minuut meteen een hoekschop nemen die prima werd voorgebracht door Jacob van der Veen waarna Janco Postma kon uithalen maar zag dat  de bal nog net voor de doellijn werd weg gehaald door een verdediger van SSS 68. Pech voor Ternaard dat nu meer druk naar voren zette maar ondans dat ging er nog teveel mis. Nee het liep deze middag niet bij Ternaard  dat steeds moest opboksen tegen de op felheid en op randje spelende  en soms op een vervelende manier het spel vertraagde. SSS 68, die natuurlijk de drie punten mee naar huis wilde nemen. In de 63e minuut moest Jelle Soepboer geblesseerd het veld verlaten en kwam David de Vries voor hem in de ploeg. Het was echter SSS 68 dat in de 70e minuut een grote kans kreeg als Bas van der Baan alleen richting keeper Bert Bakker mocht gaan, maar zijn lob over doelman Bakker was te zacht en zo kon Wietse Sipma de bal nog wegwerken. Ternaard bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, en die viel dan ook in de 82e minuut als Teake Jan Keegstra goed opkwam over echts en prima de bal voorbracht op Gosse Reinder Kingma die dit kansje dan ook verzilverde door de bal in te koppen en zo Ternaard toch aan de verdiende gelijkmaker hielp. Ternaard wilde meer, en met name David de Vries was een plaag voo9r de verdediging van SSS 68,door telkens enkele spelers van SSS 68 op het verkeerde been te zetten  en uitspeelde en dan het strafschop gebied inging maar het laatste zetje ontbrak tekens.Zo eindigde deze wedstrijd dan na 90 minuten voetbal in een 1 – 1 stand wat voor Ternaard toch wel teleurstellend genoemd mag worden. Door winst van Franeker op Wardy pakt zo Franeker de eerste periode.Volgende week wacht de uitwedtrijd tegen Suawoude, en dan maar hopen dat Ternaard weer met scherp schiet.