Ternaard heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen om op eigen sport-complex, koploper Birdaard een nederlaag toe te brengen. Daarvoor waren de verschillen iets te groot, ook al omdat vandaag Ternaard maar liefst 8 basis spelers miste door blessure,s. Toch hebben de jongens van trainer Hans Blom zich goed geweerd, en hielden de schade beperkt tegen de koploper.

Onder leiding van scheidsrechter Dijkstra uit Drachten, was het Birdaard dat mocht aftrappen en meteen de aanval zocht. Dat leidde in de 6e minuut tot de eerste kans voor Birdaard als de uithaal van Edwin Kooistra net naast het Ternaarder doel gaat. In de 16e minuut het eerste doelpunt voor Birdaard, maar dat wordt afgekeurd door scheidsrechter Dijkstra wegens buitenspel. In de 25e minuut twee grote kansen voor Birdaard, maar de uitstekend keepende Johan Hoekstra redt op inzetten van Edwin Kooistra en Samuel Oberman. Zo blijft Ternaard – tot dertig in de eerste helft op de been – door keeper Hoekstra en Alwin van der Weg die een inzet van Birdaard speler Samuel van de lijn haalde. In de 35e minuut wisselt trainer de geblesseerd geraakte Anne Rienk Sijens en brengt A-junior speler Haye Schredanes voor hem in het veld. Ternaard wordt terug gedrongen op eigen helft en komt maar zelden in de buurt bij de keeper van Birdaard. De rust breekt aan met een 0-0 stand, en daar heeft Ternaard niet over te klagen.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat moet toezien hoe Birdaard Ternaard meteen weer vastzet op eigen helft, en in de 48 minuut ook verdiend op 0-1 komt. Het is Edwin Kooistra die prachtig Hidde Kingma aanspeelt die op zijn beurt goed over links doorgaat en hierna de bal voorbrengt op de inkomende Samuel Oberman die van dichtbij de 0-1 kan inschhieten. Maar in de 52e minuut de kans voor Ternaard om iets terug te doen,, als het op links een vrije trap mag nemen die door Roel Hoekstra prachtig wordt ingeschoten maar ook even zo fraai haalt de doelman van Birdaard de bal uit de bovenhoek. Maar in de 55e minuut komt Birdaard iets fortuinlijk op 0-2 als Martinus Hannema de bal terug speelt op zijn eigen keeper Klaas Johan die in de problemen komt, waarna de bal wordt onderschept door Samuel Oberman die zo gemakkelijk de 0-2 kan inschieten. Ternaard probeerd het hierna nog wel en mag zelfs twee hoekschoppen nemen die echter niets op zouden leveren. In de 75e minuut nog een grote kans voor Birdaard als een voorzet van rechts zo kan worden ingekopt door Edwin Kooistra maar keeper Klas Johan stort zich voor de bal en voorkomt zo de 0-3. Ternaard mag hierna in het strafschop gebied van Birdaard een indirekte vrije trap nemen die door Roe Hoekstra wordt genomen en de bal keihard in de korte hoek schiet, maar met een prima redding stopt de keeper van Birdaard zijn inzet.Zo wisselt in – de 77e minuut – trainer Blom Teake Jan Keegstra en brengt Aant Soepboer voor hem in het veld. Ternaard vecht voor wat het waard is en in de 85e minuut mag ook Janco Postma nog meedoen en haalt trainer Blom  Arnold Kingma naar de kant. Ternaard zet nog een saan en claimt in de 88e minuut nog een strafschop als een Birdaard speler in zijn eigen strafschop gebied hans maakt, maar scheidsrechter Dijkstra wou van niets weten. Met enkele minuten blessure tijd erbij is het hierna de goed leidende scheidsrechter Dijkstra die voor het einde van de wedstrijd fuit, en behaalde Birdaard een verdiende overwinning op Ternaard en mag Birdaard zich herfst kampioen noemen. Ternaard kan de winterstop goe gebruiken voor het herstel van zijn geblesseerden.