Ternaard reisde zaterdagmiddag af naar Marsum, waar het tegen SSS’68 moest spelen met in de wetenschap dat een koploper een te pakken ploeg is. Dat bleek ook zaterdagmiddag als Ternaard een veel feller en goed combinerend SSS’68 tegen over zich krijgt, en dat dan ook verdiend won.

Trainer Hans Blom van Ternaard kon over een fitte selectie beschikken en begon op de bank met Anne Rienk Sijens, Jitze de Beer en Jelle Soepboer. Het was even over half drie Toen scheidsrechter Stienstra floot voor het begin van de eerste helft. SSS’68 mocht aftsrappen en de eerste aanval mag opzetten, maar dat zou niets opleveren. Hierna is het Roel Hoekstra van Ternaard die prima opkomt, en even buiten de zestien van SSS’68 uithaalt waarbij de keeper van SSS’69 gestrekt naar de hoek moet en dan toch de bal onderschept. Het spel golft dan op en neer met aan beide kanten kleine kansen. Maar in de18e minuut is het SSS’68 dat op voorsprong komt als een voorzet vanaf links van een SSS’68 speler bij de op rechts vrij staande Steven van Hijem komt die de bal aanneemt en hem in de verste hoek van het Ternaarder doel schiet en SSS’68 zo op een 1-0 voorsprong brengt. Ternaard is even van slag maar herpakt zich later toch enigzins en krijgt ook een paar kleine kansen, maar deze worden niet verzilvert. Maar in de 39e mnuut komt Ternaard dan toch op gelijke hoogte met SSS’68 als Ternaard even buiten het strafschop gebied van SSS’68 een vrije trap mag nemen. Deze wordt genomen door Roel Hoekstra die de bal in de boven hoek van het doel van de tegenstander schiet en zo Ternaard op een mooi moment voor rust op 1-1 brengt. Dit wordt ook de ruststand.

Na rust komen Anne Rienk Sijens en Jelle Soepboer in het veld voor Mark Rijpstra en Aant Soepboer. Het eerste gevaar komt van SSS’68 uit een hoekschop waarbij de bal gevaarlijk wordt ingekopt door Harry Kooistra maar Anton Keegstra redt op de doellijn. Het is SSS’68 dat de dienst uitmaakt enmet mooie combinatie,s Ternaard terug dringt dat veel te slap speelt. In de 60e minuut wisselt trainer Hans Blom Richard van der Meulen en brengt Jitze de Beer voor hem in het veld. Maar het is in de 62e minuut dat SSS’68 op 2-1 komt door Harry Kooistra, die van even buiten het strafscop gebied van Ternaard mag uithalen, waarbij de bal door de handen van keeper Bert Bakker rolt  en SSS’68 enigzins gelukkig op 2-1 komt. Toch is het SSS’68 dat het beste van het spel heeft en in de 73e minuut ook nog op 3-1 komt door opnieuw Steven van Hijem die enige verdedigers van Ternaard uitspeelt en de bal fraai achter doelman Bert Bakker schiet. De thuisploeg krijgt hierna nog meer kansen, maar ternaard kan de schade beperkt houden en verliest het zijn eerste wedstrijd. Al met al een verdiende overwinning van SSS’68 dat veel gretiger speelde dan Ternaard. Volgende week wacht thuis WWS uit Wirdum en dan zal er toch beter gepresteerd moeten worden.