Ternaard moest zaterdagmiddag in deze derby zijn meerdere erkennen in Ropta Boys dat feller en efficiënter was in het doelpunt maken deze middag. Van een echte derby was  dan deze middag ook geen sprake, daarvoor was Ternaard veel te lief voor zijn tegenstander, die dan ook terecht deze derby won met 5 – 1.

Trainer Henk de Boer van Ternaard  kon over een fitte selectie beschikken maar miste alleen vandaag spits Gosse Reinder Kingma die op huwelijksreis was. Trainer de Boer begon op de bank met Anne Rienk Sijens , David de Vries, Jelle Soepboer en Remco van der Kooi. Onder leiding van scheidsrechter de Klein  uit Surhuisterveen, was het Ropta Boys die om 15.00 uur de bal deed rollen en de eerste aanval op mocht zetten, wat tot niets leidde. Maar in de 6e minuut dan wel de vroege voorsprong  voor Ropta Boys als de bal vanaf links werd voorgebracht, was het Simon Dijkstra die in een kluts van spelers de bal voor zijn voeten kreeg en  de bal in het Ternaarder doel kon schieten en Ropta Boys op 1 – 0 bracht.  Meteen hierna was het Ternaard in de 8e minuut dat een prima mogelijkheid kreeg als Roel Hoekstra er tussenuit knijpt en alleen richting doelman Johannes de Groot kon afgaan die echter goed zijn doel uitkwam, maar was het Roel die de bal net ietrs te ver voor zich uitspeelde waarop de doelman van Ropta Boys nog net de bal kon onderscheppe. Dan was het weer Ropta Boys dat er weer snel uitkwam en Jurjen Sipma aan de noodrem moest trekken om de Ropta Boys speleer af te stoppen en geel kreeg van scheidsrechter de Klein. De vrije trap leverde niets op voor Ropta Boys dat veel dreigender was dan Ternaard en was het in de 18e minuut dat keeper Anne Hellinga met een fantastische reddig Ternaard behoedde voer een grotere achterstand. Maar in de 21e minuut was het opnieuw Roel Hoekstra die er weer alleen tusse uit keep en richtinting doelman Johannes de Groot kon fagaan, maar helaas schoot hij de bal tegen de keeper open dus werd het geen 1 – 1. Wat Ternaard niet deed , deedRopta Boys wel in de 25e minuut. Bij een goede  en sellle aanval van Ropta Boys ko Geert Linthof ongehinderd  afgaan op doelman Anne Hellinga die geen antwoodt had op de schuiver van Linthof  en zo Ropta Boys op 2 – 0 zette. Teake jan Keegstra bleef toen geblesseerd liggen en moest met een hamstringblessure het veld verlaten en kwam Anne rienk Sijens voor hem in het veld. Ropta Boys bleef gevaarlijk en met sneele aanvallen en goed voetbal werd het in de 31e minuut al 3 – 0 als een voorzet vanaf rechts scherp werd voorgebracht, was het bij de tweede paal staande Simon Dijkstra die de 3 – 0 binnen kon schieten. Ropta Boys was veel scherper in agrssiever in d eduels en Ternaard liep telkens achter de feiten aan. Ook Jan Bekker van Ropta Boys kreeg geel van scheitsrechter de Klein wegens een overtreding op Jitze de Beer. Op slag vanrust werd het ook nog eens 4 – 0 opnieuw door Simon Dijkstra die helemaal vrij zo de bal kon inkoppen. Meteen hierna floot scheidsrechter de Klein voor de rust, en kon trainer de Boer zijn mannen een shartig toespreken over de eerste helft, waarbij Ternaard toch kansen had gehad. Rust 4 – 0.

Na rust waarbij de Boer zijn mannen het nodige had gezegd, kwam David de Vries in het veld voor Jurjen Sipma die niet in de wedstrijd zat deze mioddag. Ternaard moest nu meer lef tonen en was het Danny Post die met enkele mooie bewegingen enkele tegenstanders uitspeelde en hierna kon uithalen, maar zijn inzet belade in de handen van de keeper van Ropta Boys.. In de 52e minuut was het David de Vries die er alleen vandoor ging richting Ropta Boys Keeper maar onderiut werd gehaald door Ropta Boys speler Edwin de Vries die voor zijn actie geel kreeg. De vrije trap werd door Roel Hoekstra in de muur geschoten, waarna Ropta Boys kon uitverdedigen. Maar in de 54e minuut  de kans op 4 – 1 als opnieuw Roel Hoekstra  er alleen van door kon gaan en alleen voor de keeper van Ropta Boys kwam te staan, schoot hij de bal opnieuw tegen hem op. Dit is het mankement momenteel bij Ternaard om opgelegde kansen te verzilveren. Het killer instinkt ontbrak bij de ploeg van de Boer. Ook Wietse Sipma kreeg hierna nog geel wegens te hard inkomen op zijn tegenstander en was het in de 68e minuut Ropta Boys dat opnieuw teosloeg als Tim van der Voort simpel de bal laag in de uiterste hoek kon schieten en ropta Boys op 5 – 0 bracht. Ternaard kreeg een oorwassing van Ropta Boys. Toch kon Ternaard in de 75e minuut de eer nog redden als Danny Post op een voorzet van Jacob van der Veen de bal prima inschoot en zo de stand op 5 – 1 bracht. In de 76e minuut zag Danny  zijn schot nog op de binnen kant paal belandden  waarna de bal het veld weer in stuite en Ropta Boys kon opruimen. Verder liet Ropta Boys het niet komen, waarna na 90 minuten voetbal, scheidsrechter de Klein, die prima leidde, voor de laatste keer floot en Ropta Boys een verdiende overwinning behaalde op Ternaard, dat deze middag niet zichzelf was, en volgende week thuis iets recht te zetten heeft tegen Beetgum.