Zaterdag begon na de winterstop dan de tweede helft van de competitie waarbij gelijk de derby Holwerd – Ternaard op het programma stond, en in de wetenschap dat Ternaard het altijd lastig heeft bij buurtgenoot Holwerd, was het afwachten hoe Ternaard uit de winterstop was gekomen zonder een oefenwedstrijd te hebben gespeeld.

Zo ook deze zaterdagmiddag was het niet anders, want Holwerd was met 5 – 2 de baas over Ternaard dat deze middag als trotse koploper niet kon overtuigen tegen een veel feller Holwerd dat gebrand was om te winnnen deze middag.

Trainer Kootsra kon weer beschikken over Danny Post na een lange blessure maar miste  Wietse Sipma wegens vakantie en de geblesseerde Teake Jan Keegstra. Verder begon hij op de bank met David de Vries, Andries Vlasman en good old Hendrik Talsma. Onder leiding van scheidsrechter Henk Swart uit Ferwerd was het Holwerd dat om half drie mocht aftrappen en meteen in de eerste minuut al een klein kansje creeerde dat leidde tot een hoekschop die echter niets opleverde voor Holwerd. Meteen in de tweede minuut een prima opgezette aanval van Ternaard als Roel Hoekstra de bal diep speelt op  de oprechts vrijstaande Danny Post die hierna zijn tegenstander uitspeelt en de bal voorbrengt op de vrij staande Simon van der Weg. maar zijn inzet is te zwak  en een gemakkelijke prooi voor Sybren Dol ex Ternaard. Hierna golft het spel op en neer en krijgen beide ploegen wat kansen. Echter in de 10e minuut een prima kans voor Ternaard als de bal gelukkiger wijs voor de voeten van de op links staande Jacob van der Veen komt die met een prachtige lob de bal in de bovenhoek schiet, maar ook met een fantastische redding haalt keeper Dol van Holwerd de bal nog uit de bovenhoek vandaan waarna Holwerd kan opruimen. Hierna begint Holwerd iets sterker te worden en krijgt het enkele hoekschoppen te nemen die niets zouden opleveren. Maar na 20 minmuten voetbal in de eerste helft komt Ternaard beter in de wedstrijd en met name keeper Dol van Holwerd heeft met kunst en vliegwerk enkele prima reddingen in huis en kan Ternaard  zo van doelpunten afhouden. En wat Ternaard dus niet deed , scoren dat doet in de 30e minuut Holwerd wel als Romke Talsma een fout in de verdediging van Ternaard afstraft en beheerst de 1 – 0 voor Holwerd scoord. Hierna slaat enige frustratie toe bij de spelers van Ternaard wat het spel natuurlijk niet ten goede komt. Want in de 38e minuut is het weer Holwerd dat opnieuw toeslaat als Egbert Dijkstra zomaar alleen  het hele veld kan overlopen en alleen voor keeper Anne Hellinga beheerst de 2 – 0 kan inschieten. Dat wordt ook de ruststand.

Na ruist blijft Danny Post achter in de kleedbox en komt David de Vires voor hem in het veld. Het is echter Holwerd dat in de 49e minuut weer gevaarlijk door komt als de behendige Wichard Bron over links opkomt en daarna het strafschop gebied van Ternaard induikt en zonder te worden gehinderd uithaalt en de bal in de verste hoek jaagt en zo Holwerd op een 0 – 3 brengt. Maar in de 53e minuut is het Ternaard dat iets terrug doet als Simon van der Weg de terrugspringende bal van keeper Dol prima inschiet en zo Ternaard op3 -1 brengt. Ternaard begint nu meer te drukken en Holwerd moet terrug maar loert op de counter. En die waren niet ongevaarlijk. In de 69e minuut wisselt trainer Kootstra Jacob van der Veen en brengt Andries Vlasman voor hem in het veld. Maar in de 71e minuut is het weer Holwerd dat toeslaat als het net over de midden lijn een vrije trap mag nemen die genomen wordt door Romke Talsma die de bal op de op links vrij staande Wichard Bron speelt die ook weer ongehinderd mag doorlopen het strafscop gebied van Ternaard in en simpel de 4- 1 binnenschiet. Hoe is dit mogelijk Ternaard staat te slapen. Het is voor een tegenstander wel heel prettig als je hun een vrije doorgang geeft.Maar jongens toch. Zo wisselt trainer Kootstra in de 75e minuut nog Janco Postma en brengt Hendrik Talsma voor hem in het veld. Zo krijgt Ternaard in de 77e minuut nog een prima kans maar keeper Dol stopt tot twee keer toe een inzet van Jan Pieter Prins en dan schiet Simon van der Weg nog op de lat. Maar in de 80e minuut komt Ternaard dan toch op 4 – 2 als Gosse Reinder Kingma vanaf rechts  de bal bij de tweede paal brengt waar Hendrik Talsma de bal kan inkoppen. Kon Ternaard nog meer! Het andwoordt luid nee, want het is in blessure tijd als Holwerd uit een counter via de jong Hesse Bierma de 5 – 2 maakt. Zo eindigd deze wedstrijd voor Ternaard in een anti climax en zal het volgende week thuis tegen Wardy uit een ander vaatje moeten tappen.