Afgelopen zaterdag reisde Ternaard af naar Driesum waar men mocht aantreden tegen Viod. Vooraf gezien een pittige uitwedstrijd, maar na afloop had er best meer in gezeten voor de Ternaarders. Trainer van Klaarbergen kon deze middag niet beschikken over de geschorste Jan Pieter Prins en was hierdoor genoodzaakt enkele wisselingen door te voeren.

Deze wisselingen hadden misschien ook wel invloed op de start van de wedstrijd en eigenlijk was het de gehele eerste helft te slordig aan Ternaard zijde. Vaak werd te snel de lange bal gehanteerd terwijl er voldoende ruimte op het middenveld lag om van hieruit de voetballende oplossing te zoeken. Ook Viod liet niet het beste voetbal zien en zo werd het vooral een slordig schouwspel. Ook werd het het een vervelend duel met vaak onnodige  en te opzichtige overtredingen met als gevolg hiervan gele kaarten.Toch kwamen er aan beide zijden ook wel kansen. Zo kwam de eerste de beste kans  voor de voeten van de spits van Viod die zijn inzet nog voor de doellijn gekeerd zag worden door een verdediger van Ternaard. Ook Ternaard kwam met Johannes Dijkstra vanaf links goed door en de keeper gleed hierbij uit op het soms spekglade veld.Johannes profiteerde hier niet van en de bal kon alsnog gekeerd worden door de keeper van Viod. Direkt uit de tegenaanval was het wel raak en kwam Viod op een 1-0 voorsprong door Pieter Ele Kuitert. Dit had het duel misschien nodig maar het spelbeeld veranderde niet echt. Beide ploegen kregen nog een kans maar gescoord werd er niet meer voor rust.

De tweed helft begon Ternaard  ongewijzigd en waren de afspraken tijdens de thee nogmaals doorgenomen. Na ongeveer 10 minuten had trainer van Klaarbergen genoeg gezien en ging een aantal tactische zetten doorvoeren. Zo werd Simon van der Weg naar de kant gehaald voor Teake Jan Keegstra en werd laatste man Roel Hoekstra doorgeschoven naar het middenveld. Viod kon hier maar lastig grip op krijgen en het was dan ook dezelfde Roel Hoekstra die met een prachtige lob de keeper van Viod in de 60e minuut wist te verschalken,1-1. Viod leek rijp voor de sloop en Ternaard drong de” vrienden” van Theo de Vries verder achteruit. Helaas wist Ternaard niet te profiteren van het veldoverwicht. Na 70 minuten was het veldoverwicht van Ternaard wel ten einde en begon Viod meer aan te dringen. In korte tijd mocht Viod zeven corners nemen, maar wist hieruit niet eenmaal gevaarlijk te worden.Toch werd het 2-1 in de 77e minuut. Uit een afgeslagen aanval wist Viod opnieuw uit een counter tot scoren te komen. Ternaard ging hierna alles of niets spelen en achterin werd er 1 op1 gespeeld. Janco Postma kwam nog als stormram in het veld en mocht in de punt van de aanval plaatsnemen. Ternaard kreeg opnieuw een dikke kans toen Johannes Dijkstra opnieuw alleen voor de keeper van Viod kwam. Ook ditmaal wist Johannes het leer niet in  de goal te manoeuvreren en wist zelfs Viod uit de counter de stand naar 3-1 te tillen. Gelijk hierna floot de scheidsrechter voor het eind.

Voor Ternaard waren de druiven toch wel redelijk zuur en een kans op een punt had er zeker ingezeten en was ook verdiend geweest. Ook moet gezegd worden dat de grensrechter van de thuisclub wel heel makkelijk wist te vlaggen voor buitenspel. Ook dit levert uiteindelijk de nodige punten op, alleen is het de vraag of je dat zou moeten willen. Ternaard kan komende week zijn wonden likken en mag het dan volgende week opnemen tegen Oostergo, aanvang 14.30 uur op sportpark “De Bourfinne”.