K800 P1150772Ternaard is zaterdagmiddag winnaar geworden van de derby tegen Holwerd en nam daarmee revance op de nederlaag in Holwerd. Van goed voetbal was deze middag geen sprake met de ijskoude harde noorderwind over het veld, en dus was het koud kleumen voor de vele supportes langs de lijn. Het was een wat lauwe vertoning , deze derby waar weinig vuur en spektakel in zat. Voor Ternaard een belangrijke overwinning waardoor het nog meedoet om de tweede periode.

Trainer Blom van Ternaard kon over een fitte selectie beschikken wat trainer Harry Beintema van Holwerd niet kon zeggen. Deze miste nogal wat basisspelers. Op de bank begonnen Jacob van der Veen, Jitze de beer en Jelle Soepboer. Het was even voor half drie als pupil van de week Ramona van der Ploeg de wedstrijdbal aangeboden door onderhouds bedrijf Jurjen Botma aanboot aan scheidsrechter Hettema uit Leeuwarden die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Holwerd mocht aftrappen en meteen de eerste gevaarlijke aanval mocht opzetten. De bal vanaf rechts scherp voorgezet waarbij keeper Bert Bakker nog net de bal over zijn doel kon tikken ten koste van een hoekschop voor Holwerd. Deze leverde niets op. In de 8e minuut is het Ternaard die een hoekschop mag nemen die door Roel Hoekstra Prachtig wordt voorgebracht en even zo fraai wordt de bal keihard door Wietse Sipma in het Holwerder doel gekopt waarmee hij Ternaard vroeg in de wedstrijd op 1-0 brengt. In de 10e minuut wordt het al 2-0 voor Ternaard als Jan Lammert van der Kooi de bal vanaf links prima voorbrengt op de inkomende Anne Rienk Sijens die de bal hard en laag in het Holwerder doel schiet. Wat moest dit worden vanmiddag, zou Holwerd getrakteerd worden op een dikke nederlaag? Echter in de 13e minuut sloeg Holwerd terug. Het mag op links even buiten het strafscop gebied van Ternaard een vrije trap nemen.Keeper Bert Bakker zet een tweemans muur neer en dekt zelf de korte hoek. Toch lukt het Melvin Dol om de bal in de korte hoek het Ternaarder doel in te jagen en zo de 2-1 te maken voor Holwerd, dat hiermee weer de aansluiting krijgt met Ternaard. In de 18e minuut eindelijk weer eens een mooie aanval van Ternaard, waarbij de bal vanaf links ddor Jan Lammert van der Kooi bij de tweede paalwordt gebracht bij Teake Jan Keegstra die vrij kan uithalen, maar ziet dat zijn schot via een Holwerder been naast gaat. De hoekschop levert niets op voor Ternaard. Zo krijgt Ternaard voor rust nog diverse grote kansen, maar staat het vizier niet op scherp bij de spitsen van Ternaard. Er wordt gerust met een 2-1 voorsprong voor Ternaard.

Na rust geen wijzigingen bij \Ternaard dat nu wind voordeel heeft, maar dat hoeft niet altijd een voordeel te zijn. Toch wordt het in de 49e minuut al 3-1 als Martinus Hannema ver kan oprukken en hierna Jan Lammert van der Kooi aanspeelt die de bal voorbrengt op Gosse Reinder Kingma die met een simpel tikje de 3-1 maakt. Het wordt ook nog 4-1 in de 52e minuut als Jan Lammert van der Kooi vanaf rechts goed naar binnen komt en uithaalt waarbij de bal in de verste hoek van het Holwerder doel verdwijnt en zo Ternaard vroeg in de tweede helft verdient op een 4-1 voorsprong brengt. Wat kan Holwerd nog! Het wordt eenrichting verkeer, want Holwerd komt maar zelden over de middellijn en moet zich beperken tot verdedigen. Ternaard daarentegen laat vele kansen onbenut, en zo bloed de wedstrijd enigzins dood. Want na 90 minuten voetbal is het de uitstekent leidende scheidsrechter Hettema die voor de laatste maal fluit en waren de meeste verkleumde supporters al in de kantine. Volgende week wacht de kraker uit tegen Scharnegoutum.