Vrijdagavond speelde Ternaard thuis voor de beker tegen 5e klasser Blija. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, en dus voor beide trainers de gelegenheid om wat uit te proberen en diverse spelers wat wedstrijdritme op te laten doen naar aanloop van de competitie die volgende week begint. Trainer Henk de Boer begon op de bank met keeper Jaap Gulmans,Remco van der Kooi en Simon van der Weg.

Het was scheidsrechter Brussaard uit Beetgumermolen die even over half acht , voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen. Ternaard zette gelijk druk naar voren wat leidde in de 3e minuut tot een goede mogelijkheid voor Jurjen Sipma waar een mooie combinatie aan vooraf ging, maar alleen voor de doelman van Blija schoot hij de bal tegen hem op waarna Blija kon uitverdedigen. In de 13e minuut mag Blija op links even buiten het strafschop gebied een vrije trap nemen die door Jan Drost werd genomen en prachtig in de verste hoek werd geschoten en hiermee Blija op een 0 – 1 voorsrong bracht. Ternaard herpakte zich hierna prima en kreeg kansen. In de 17e minuut was het Jelle Soepboer die David de Vries weg stuurde  die zich niet bedacht en meteen uithaalde en de 1 – 1 maakte. In de 19e minuut weer een prima aanval van Ternaard als Jan Pieter Prins Danny Post wegstuurd die hierna de bal  scherp voorbracht op Gosse Reinder Kingma die in een keer uithaalde en de 2 – 1 voor Ternaard op het scorebord zette. Ternaarde domineerde  en drukte Blija terug, maar de afwerking liet nog te wensen over zodat met met een 2 – 1 stand de rust inging.

Na rust kwam Remco van der Kooi in het veld voor Jacob van der Veen. Het was meteen de nog fitte Remco van der Kooi die over links opkwam en naar binnen sneed en kon uithalen waarbij zijn schot via een been van een verdedioger van Blija  naast ging, maar de hoekscop die hierop vlogde leverde niets op. In de 50e minuut opnieuw een hoekscop voor Ternaard die door Roel Hoekstra werd voorgebracht op het hoofd van Gosse Reinder Kingmadie de 3 – 1 binnekopte. In de 52e minuut was het Remco van der Kooi die over links opkwam en de bal strak voorbracht op de inkomend Danny Post die met een prachtige beweging de 4 – 1 scoorde. Ternaard voetbalde nu zoals dat hoort  en de één na de andere aanval was een lust voor het oog. Helaas liet de afwerking nog te wensen over. en was het Blija dat in de 89e minuut nog door Wesley Stienstra kon tegen scoren. Einstand 4 – 2 in een prima tweede helft van Ternaard dat disdag avond thuis om 19.30 uur nog oefent tegen 5e klasser VCR.