Zaterdagmiddag stond de return Ternaard – Wardy op het programma met in de wetenschap dat Ternaard nog een kleine kans had om de tweede periode titel te pakken. Dat heeft men zaterdagmiddag in ieder geval met beide handen gegrepen, want Wardy werd met 4-1 verslagen, en met de kraker Tzummarum – Ternaard volgende week op het programma, kan Ternaard bij winst, dan goede zaken doen.

Trainer Hans Blom van Ternaard kende geen personele problemen vandaag en begon op de bank met Aant Soepboer, Jacob van der Veen en Jelle Soepboer. Het was even voor half drie als pupil van de week Jarno van der Veen de wedstrijdbal, aangeboden door MTD Montage, aanbood aan scheidsrechter Priem uit Menaldum die hierna floot voor de eerste helft. Ternaard begon gelijk aan te vallen en zette Wardy vast op eigen helft maar is het in de derde minuut al een speler van Wardy die veel te hard inkomt op Jurjen Sipma die meteen al het veld moest verlaten. Dus de eerste tegenvaller voor Ternaard. Trainer Blom brent Aant Soepboer voor hem in het veld en Aant ontpopt zich gelijk tot een belangrijke speler voor het team. In de 7e minuut is het Ternaard dat een prachtige aanval opzet die begint bij Gosse Reinder Kingma Die de bal meegeeft aan Teake Jan Keegstra die op zijn beurt de bal vanaf rechts voorbrengt op Jan Lammert van der Kooi die meteen uithaalt en de keeper in de korte hoek passeerd en de 1-0 voor Ternaard aantekend. Ternaard zet hierna de ene na de andere aanval op en dat leidt tot enkele prima kansen voor Ternaard. Na een half uur spelen is het Wardy echter dat enkele kansen krijgt, maar ddor uitstekend keeperswerk van goalie Bert Bakker haalt Ternaard de rust met een 1-0 voorsprong.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat in de 48e minuut op een 2-0 voorsprong komt door een doelpunt van Wietse Sipma. Ternaard votbald hierna gemakkelijker en met mooie aanvallen wordt Wardy terug gedrongen. Dat leid in de 61 minuut tot de 3-0. Daarbij is het opnieuw Jan Lammert van der Kooi die scoort uit een mooie aanval. In de 63e minuut is het Anton Keegstra die goed mee opkomt en zeker van 30 meter mag uithalen waarbij hij ziet dat de bal via de kriusing zo weer het veld in vliegt en Wardy kan uitverdedigen. Hierna in de 65e minmuut wisselt trainer Blom de licht geblesseerde Anton Keegstra en brengt Jelle Soepboer voor hem in het veld. Wardy begint hierna meer aan te dringen en Ternaard geloofde het wel en dacht op rozen te zitten. Dat leidde in de 70e minuut tot de 3-1 door een verdedigings fout van Wietse Sipma. Het doelpunt van Wardy werd gemaakt door Richard Boonmstra. Verder liet Ternaard het hierna ook niet komen, want in de 83e minuut is het de net ingevallen Jacob van der Veen die met een prachtig schot de eindstand op 4-1 brengt en bezorgd hiermee Ternaard de verdiende overwinning. Volgende week wacht dus de kraker uit bij Tzummarum.