Afgelopen zaterdag vond onder zeer winderige omstandigheden het duel WWS – Ternaard plaats. Terwijl vele wedstrijden werden afgelast in deze klasse mocht Ternaard toch de kicksen aantrekken en de degens kruisen met WWS. Ternaard reisde zo goed  als compleet af naar Wirdum, alleen Teake Jan Keegstra was nog niet geheel fit en mocht plaats nemen langs de zijlijn.

Dat de wind veel invloed zou hebben deze middag was duidelijk en het is dan ook zaak om hier rekening mee te houden. Kortom de bal over de grond houden en niet de lange bal hanteren. Ternaard begon redelijk aan deze wedstrijd en dit leverde ook wel veldoverwicht op. De kansen waren ook voor Ternaard en dan is het zaak  dat de mogelijkheden die men krijgt ook te verzilveren. De beste kans in de eerste helft was voor Jacob van der Veen. Hij mocht alleen doorgaan op de keeper van WWS en wist deze ook met een lage schuiver te passeren, echter de bal landde op de paal en de rebound was voor de WWS verdediging.

Na de thee bleef Remco van der Kooi achter in de kleedbox en mocht Danny Post na enig blessure leed weer zijn opwachting maken.Direct na de aftrap probeerde Jan Pieter Prins het vanaf de middellijn, maar zijn schot ging een metertje naast het doel. Het spel werd er niet beter op en er werden vaak ook verkeerde keuzes gemaakt. WWS kreeg misschien nog wel de beste kans van de middag als de linker spits zich goed vrijspeelde en een voorzet afleverde. Keeper Anne Hellinga was hierbij uit positie en gelukkig voor Ternaard was het voorstopper Nutte Cuperus die met een ultieme slijding redding bracht. Ternaard bleef overigens wel de betere en wist uiteindelijk uit een hoekschop van Jacob van der Veen aan de leiding te komen. Bij de tweede paal was het Wietse Sipma die de bal goed inkopte en zo leidde Ternaard na 71 minuten met 0-1 Hierna probeerde WWS nog wel de gelijkmaker te forceren, maar wist Ternaard de drie punten over de streep te trekken.

De goed leidende scheidsrechter Albada vond het na een dikke negentig minuten wel prima en floot de wedstrijd naar een einde. Volgende week wacht voor Ternaard de thuiswedstrijd tegen Ouwe Syl.