K800 P1140647Zaalvoetbal.

Holwerd/Dokkum-Ternaard MC junioren is afgelopen dinsdag doorgedrongen tot de finale ronde van het kerstzaalvoetbaltoernooi van de KNVB. Deze finaleronde zal aanstaande zaterdag 3 januari plaatsvinden in sporthal De Trije in Franeker.

Ternaard MC speelt op het veld in een competitie in de eerste klas voor zeventallen en werd het afgelopen najaar ongeslagen kampioen. Dit betekende het derde opeenvolgende kampioenschap en tevens won dit team vorig jaar ook nog de noordelijke KNVB beker. Kortom een zeer succesvol meidenteam. Tijdens dit zaalvoetbaltoernooi doen ook de elftallen mee. Het is dus een leuke uitdaging voor de MC junioren. Afgelopen maandag starte voor Ternaard MC de voorronde in Holwerd. Hier werden vier wedstrijden afgewerkt en werden alle vier gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Broekster Walden werd met 4-0 gewonnen en daarna volgden Wardy 1-0. De westereen 3-0 en Eastermar 4-1.

Dit betekende dat Ternaard MC1 zich mocht opmaken voor de tweede ronde welke dinsdagmiddag plaatsvond in sporthal De Trimmer in Dokkum. De meiden waren zich er van bewust dat er deze middag meer tegenstand zou zijn en dat het niveau hoger zou liggen dan de dag daarvoor. De eerste wedstrijd ging tegen Hardegarijp en Ternaard begon furieus aan deze wedstrijd en wist al snel op voorsprong te komen. De voorsprong werd uitgebouwd naar 4-1 en Hardegarijp kon nog iets terrug doen, maar verder dan 4-2 liet Ternaard het niet komen.

Dat deze wedstrijd veel energie had gekost bleek in de volgende wedstrijd.Ternaard MC begon weer sterk aan deze wedstrijd en nam snel een 1-0 voorsprong tegen Buitenpost MC1. Door een tweetal fouten in de verdediging kwam Buitenpost sterk terug tot een 2-1 voorsprong. Ternaard ging vol voor de gelijkmaker maar de goal wilde maar niet vallen. Deze viel wel uit een goed uitgespeelde counter aan de andere kant en Ternaard verloor deze wedstrijd dus onnodig met 3-1.

Na twe wedstrijden kon de tussenstand opgemaakt worden en bleken Buitenpost MC1 en Trynwâlden MC1 de beste papieren te hebben met elk 4 punten. Ternaard volgde met 3 punten en dus moesten beide nog te spelen wedstrijden in ieder geval winnend worden afgesloten. Buitenpost verspeelde opnieuw punten tegen Hardegarijp door gelijk te spelen. Dit hield in dat Ternaard het weer in eigen hand had, maar moest wel winnen van Tryw6alden. Deze wedstrijd werd bloedstollend spannend en Ternaard wist deze met 1-0 over de streep te halen. Hierna volgde nog een laatste wedstrijd en de meiden wisten inmiddels dat deze ook gewonnen moest worden wilde men doorgaan naar de finale ronde in Franeker de laatste opponent was Bergum/BCV en deze wedstrijd werd vrij simpel gewonnen met 3-0, mede doordat Bergum/BCV moegestreden was.

Dit hield in dat Ternaard MC zich mag opmaken voor een nieuwe uitdaging op zaterdag 3 januari in Franeker voor de finaleronde van het kerstzaalvoetbaltoernooi. Tegenstanders zullen zijn Leeuwarder Zwaluwen MC1SJO Oostenburg MC1 en WTTC MC1. Al met al weerr een knappe prestatie van het team van leidsters Corrie van der Weg enThea van der Kooi en trainers Hendrikus Hoekstra en Rienk Sijens.

Tekst Jan Yde van der Kooi.

 

VV Ternaard MC naar finaleronde kerstzaalvoetbal in Franeker