Zaterdagmiddag stond de eerste ontmoeting tussen Ternaard en Zeester op het programma van dit seizoen, Want de ontmoeting bij Zeester op 25 november 2017 werd afgelast. Die wedstrijd wordt nu komende dinsdagavond gespeeld in Zoutkamp.

Voor Ternaard derhalve stond er nog al wat op het spel. Het moet de laatste wedstrijden winnen waarbij de laatste thuiswedstrijd tegen De Lauwers die nu tweede staat, belangrijk is omdat men dan als tweede eindigd in de totaal stand,En  men dan twee thuiswedstrijden mag gaan spelen. Maar eerst vandaag de thuiswedstrijd tegen Zeester, waarbij trainer Kootstra nog steeds niet kon beschikken over Roel Hoekstra en miste hij ook keeper Anne Hellinga die geblesseerd was, en werd zijn plaats ingenomen door Bert Bakker. Op de bank begon hij met Jacob van der Veen, Andries Vlasman en Gerwin Wiersma.

Het was even voor half drie als pupil van de week Jesse Bandstra, de wedstrijdbal aanbood aan scheidsrechter Doornbos uit Usqwert die hierna floot voor de eerste helft en Zeester mocht aftrappen en gelijk begon met een paar plaagstootjes. Zo moest Wietse Sipma een bal onderscheppen die hij koppend terugspeelde op keeper Bert Bakker die nog net de bal kon vangen. Ternaard stelde er de eerste tien minuten nog maar weinig tegenover en was het pas in de 16e minuut als het eerste gevaar van Ternaard  kwam als Jan Pieter Prins vanaf links ver mocht oprukken en daarna naar binnen kwam en kon uithalen, maar zijn inzet ging net voorlangs het Zeester doel. Het voetbal werd er door beide ploegen niet beter op en er ging veel mis, waar ook scheidsrechter Doornbos medeschuldig aan was door onnodige gele kaarten te trekken. Toch kwam Ternaard  in de 33e minuut aan de leiding toen Jan Pieter Prins vanaf rechts de bal bij de achterlijn voorbracht op Gosse Reinder Kingma die goed voor zijn man kwam en met een fraai tikje de 1-0 maakte. In de 35e minuut een fraaie aktie van Danny Post die op volle snelheid enkele tegenstanders uit speelde en daarna uithaalde maar zijn inzet ging naast het Zeester doel. Zo kregen beide ploegen voor rust nog enkele kansen, maar ging Ternaard de rust in met een 1-0 voorsprong thee drinken.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard al was het afwachten hoe Simon van der Weg zijn blessure (zijn ribben) het hield.. Het was in de 47e minuut Gosse Reinder Kingma die alleen op de keeper van Zeester kon afgaan maar in de achtervolging van een verdediger van Zeester de bal daarna passte op de mee opgekomen Remko van der Kooi, maar helaas deze moest teveel uitwijken waardoor het gevaar geweken was voor Zeester. Zo bleven beide ploegen knokken waarbij van goed voetbal geen sprake was. In de 55e minuut wisselde trianer Kotstra Remco van der Kooi en bracht Jacob van der Veen voor hem in het veld. In de 57e minuut was het Zeester dat een grote kans kreeg als de bal uit een hoekschop bij de tweede paal kwam waar een Zeester speler helemaal vrij stond en met een prachtige trapbeweging de bal over de kriusing van het Ternaarder doel joeg. Hierna in de 60e minuut was het Simon van der Weg die met een prachtige actie vanaf links naar binnen kwam en mocht uithalen, maar zijn inzet belande in het zijnet van het Zeester doel. Zo bleef de wedstrijd open en spennend, maar was het toch Ternaard  dat in de 75e minuut op een 2-0 voorsprong kwam als Gosse Reinder Kingma vanaf de linker flank naar binnen trok en daarna met een hard schot de bal in de verste hoek van het Zeester doel schoot. Gelijk hierna werd David de Vries gewisseld en kwam Andrie Vlasman voor hem in de ploeg. Het was in de 77e minuut Zeester dat de aansluit treffer scoorde als Alex Zijstra goed doorging over de rechter kant en daarn het strafschop gebied van Ternaard in dook en met een droog schot de 2-1 maakte. De spanning was weer terug. Meteen hierna wisselde trainer Kootsrta dan toch de licht geblesseerd Simon van der Weg en bracht hij Gerwin Wiersma voor hem in het veld. Het werden nog zenuw slopende laatste 5 minuten voor Ternaard  als Zeester op jacht ging naar de gelijkmaker en ook nog enkele kleine kansen kreeg, maar na 90 minuten voetbal floot scheidsrechter Doornbos voor het einde en behaalde Ternaard een 2-1 overwinning op Zeester in een niet al te beste wedstrijd voor beide ploegen. Dinsdagavond de return in Zoutkamp.