Afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019.  Ternaard mocht het deze middag opnemen tegen SSS’68 uit Marssum.

Voor de thuisclub stond er niets meer op het spel uitgezonderd het veroveren van nog een periode titel, de derde dit seizoen, en spits Gosse Reinder Kingma kon de topscore titiel binnen rapen. Tevens stond deze middag in het teken van het afscheid van nagenoeg de voltallige technische staf. Trainer Gerlof Kootstra  stopt na dit seizoen en gaat aan de slag bij de dames van WTOC. Grensrechter Jappie Braaksma heeft jaren als grensrechter gefungeerd en vindt het nu welletjes en last but not least nam Ternaard  deze middag afscheid van teammanager en mister Ternaard Jan Bandstra, die tevens jarenlang de verslagen verzorgde in de diverse media.

Dan de wedstrijd. Voor Ternaard mocht er niets meer op het spel staan, voor de tegenstander SSS’68 was dit anders. Zij konden de vierde plek veilig stellen en deze deed hun het recht krijgen op nacompetitie voetbal. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Ternaard  en via  de snelle spelers Johannes Dijkstra en Danny Post werd vaak de diepte gezocht. Tot grote kansen leidde dit echter niet enkel dat de bal  een aantal keren hoog werd over geschoten en in het struikgewas belandde. De wedstrijd kabbelde voort en pas in de veertigste minuut mocht Ternaard de score openen. Het was een voorzet op Gosse Reinder Kingma die een speler van SSS’68 deed besluiten om deze zelfde Gosse Reinder maar een duw in de rug te geven. Uiteraard mag dat niet en de scheidsrechter van dienst wees dan ook terrecht naar de elfmeter stip. Gosse Reinder kon zo zijn totaal opkrikken naar 22 en deed dat ook 0-1. Tot de thee gebeurd er verder niets meer.

Na rust verwachte een ieder nog wat spektakel, want SSS’68 moest en Ternaard kon vrijuit spelen. Het laatste gebeurde echter niet. Er bleek deze middag wat zand in de motor te zitten en de thuisclub was wel uitgespeeld dit seizoen. SSS’68 probeerde het wel maar kwam ook niet tot grote kansen. Zij hadden de hulp nodig van een slecht uitverdedigend Ternaard om in de 70 ste minuut de 1-1 op het scorebord te krijgen. Hierna probeerde Ternaard het nog wel maar tegenstander SSS’68 wist nogmaals  het net achter keeper Anne Hellinga te doen bollen. In de 83 e minuut werd het 1-2. Ternaard wou uiteraard niet met verlies afsluiten en probeerde nog de gelijknmaker te forceren. Dit lukte ook  maar de  scheidsrechter keurde de  goal in overleg met de grensrechter  toch nog af vanwege buitenspel. Hierna blies de scheidsrechter een einde aan het seizoen en kon Ternaard het feestgedruis in.

De selectie en de technische staf werden door het bestuur in de bloemetjes gezet vanwege het kampioenschap en Sije Heidstra had als afgevaardigde van de KNVB nog mooie woorden en een medaille. Hierna werd er afscheid genomen van de eerder genoemde personen en kon het feest losbarsten. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van vv Ternaard. Voor SSS’68 rest volgende week de nacompetitie en vanaf deze kant wensen wij hen veel succes.