Dokkum 6 januari 2015.

Dinsdagavond werd de nieuwsjaarsreceptie van de Gemeente Dongeradeel gehouden in de grote of st Martinuskerk op de markt in Dokkum. Tijdens deze avond werden de sport en cultuur prijzen uitgereikt en hield burgemeester Marga Waanders haar toespraak, tussen door was er muziek en een flashmob ingezet door B en W van Dongeradeel.

Voor foto,s kijk in de rubriek FOTO.s

Aan het begin van de avond werd er door Wethouder de Graaf bekent gemaakt wie de sport en cultuurprijzen van Dongeradeel in de wacht sleepen. In de categorie sport werden de voetbalmeiden van vv Ternaard winnaar. Deze groep meiden wint op dit moment alle voetbalwedstrijden en kampioenschappen. Natuurlijk onder leiding van twee goede trainers. De gedrevenheid en doorzettings vermogen zijn de wonderwoorden van dit meisjesteam. Zij laten in de strijd het 45+voetbalteam van Be Quick en zwemmer Marcel Delfsma achter zich.

Het gehele meidenteam en leidsters Corrie van der Weg en Thea van der Kooi waren aanwezig bij de prijsuitreiking en met spanning werd de uitslag afgewacht. Nadat een ieder het college van burgemeester en wethouders een goed nieuwjaar had gewenst kwam wethouder van sport en cultuur Pytsje de Graaf aan het woord om een toelichting te geven op de uit te geven prijzen en de genomineerden bekent te maken.

Tot grote opluchting en onder groot applaus werd bekent gemaakt dat het MC junioren team van vv Ternaard de prijs in ontvangst mocht nemen en werden alle meiden in de bloemen gezet. Tevens werd er nog een aandenken overhandigd aan aanvoerster Linda Post.

Een uistekende prestatie van dit hechte team dat de afgelopen  jaren veel progressie heeft getoond en wat zich heeft uitbetaald in vele kampioenschappen, bekerwinnaar van de afdeling noord van de KNVB en afgelopen zaterdag werd men ook nog reserve kampioen in de zaal tijdens de finaleronde  van hetkerstzaalvoetbaltoernooi van de afdeling Noord van de KNVB.

Het bestuur en jeugdcommissie van vv Ternaard spreken hun waarderinguit naar de MC junioren en hun leidsters en trainers.

Meiden en leidsters en trainers,  fan herte lokwinske mei dit moaie resultaat.