Doordat het zaterdag een beker /inhaal programma was, speelde Ternaard afgelopen Donderdagavond in bij 3e klasser Kollum.

Ternaard dat niet op volle oorlogsterkte was, liet een goede indruk achter in kollum.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Kollum dat met een hoog tempo Ternaard onder druk zette wat leidde in de 9e minuut tot de 1 – 0 voorsprong voor Kollum.Maar na een kwartier herpakte Ternaard zich prima en met enkele goed opgezette aanvallen kwam het dan ook terecht in de 20e minuut op gelijke hoogte met Kollum toen Danny Post met een prachtige pass Roel Hoekstra op rechts wegstuurde en alleen richting doelman van Kollum ging en de bal beheerst  in het Kollumer doel schoot en Ternaard  op 1 – 1 bracht. Vooraf was al een doelpunt van Roel afgekeurd wegens buitenspel. Hierna golfde het spel op en neer in een hoog tempo. Even niet opletten van de achterhoede van Ternaard leidde er toe dat Kollum voor rust op 2 – 1 kwam.

In de tweede helft kwaam Janco Postma in de ploeg voor Anne Rienk Sijens. Beide ploegen begonnen meteen weer in een hoog tempo aan te vallen en het was in de 50e minuut Gosse reinder Kingma die  de 2 – 2 aantekende met een bekeken kopbal. Echter Kollum antwoordde meteen met een prima opgezette aanval was het Kollum dat in de 53e minuut de stand op 3 – 2 bracht . Zo golfde het spel op en neer, want in de 58e minuut  was het Ternaard dat  met een geweldig opgezette aanval de 3 – 3 maakte door Jacob van der Veen. Maar in de 60e minuut was het toch weer Kollum die op voorsprong kwam en 4 – 3 op het score bord bracht. Beide ploegen bleven in een hoog tempo spelen en in de 80e minuut was het Gosse Reinder Kingma die op een prima voorzet van Danny post de 4 – 4 aantekende . Na 90 minuten voetbal was het scheidsrechter Evert Veenstra die voor de laatste keer floot en konden beide ploegen terrug kijken op een nuttige en goede oefenwedstrijd. Zeker Ternaard.