K800 P1190783

zaterdagmiddag stond het inhaalduel  Ternaard 2 – Foarut 3 op het programma op sportcomplex “De Bourfinne”. Dit was tevens de laatste wedstrijd voor Ternaard 2 zo voor de winterstop, waarbij de ploeg van trainer Klaas Gerben van der Weg de eerste helft van de competitie op de fraaie 5e plaats stond.

Trainer v/d Weg kon over een fitte selectie  beschikken maar miste  alleen de geblesseerde Hotze Ferwerda. Op de bank begon hij met Teake Jan Keegstyra en Danny Post.

Onder leiding van scheidsrechter van der Kooi was het Ternaard  dat om 13.30 uur mocht aftrappen. Beide ploegen begonnen aftastend aan de eerste helft waarbij in de 4e minuut  Ternaard de eerste kans kreeg als Hayoi Greydanis Jelle Soepboer op rechts wegstuurde die op zijn beurt  de tegenstander er uit liep, maar net voor dat hij zou uithalen stuite op de keeper van Foarut. In de 5e minuut was het Foarut dat een grote kans kreeg als een foarut speler over echts alleen opkomt en hierna de bal voorbrengt op zijn medespeler die alleen voor de Ternaarder keeper de bal zo kon inschieten maar de bal naast schoot. Dit was de kans voor Foarut om op voorsprong te komen. Zo golfde het spel op en neer zonder goed voetbal en kregen beide ploegen kansen, maar zijn het de keepers die hun ploegen behoedden voor een achterstand. Zo ook in de 28e minuut als Foarut er gevaarlijk uitkwam en de rechterspits prima opkwam en de bal voorbracht op zijn medespeler die de bal terrug legde , maar gelukkig voor Ternaard zag llatste man Jaap Peter Zijlstra het gevaar en kon hij nog net de bal voor de voeten van een Foarut speler weg tikken om erger te voorkomen. Beide ploegen kregen kansen maar er werd slecht mee om gegaan en was het in de 43e minuut Foarut dat toch op slag van rust op een 0 – 1 voorsprong kwam als balverlies bij Ternaard tot deze voorsprong leidde voor Foarut  waarbijEvert Dillinga  er snel uitkwam en alleen voor keeper Klaas Johan Hoekstra beheerst inschoot. Dit zou ookl de ruststand worden.

Na rust waar trainer Klaas Gerben van der Weg in de rust zijn mannen een hartig woordje zal hebben toegesproken, kwamen Teake Jan Keegstra en Danny Post in het veld.. In de 48e minuut was het Ternaard  dat de gelijkmaker maakte als  Marcel Bandstra  de bal van zijn tegenstander ontfutselde  en hierna Tsjerk Meijer aanspeelde die met een prachtig lobje -á la panenka- de keeper van Foarut  passeerde en zo Ternaard op 1 – 1 bracht. Maar gelijk in de 50e minuut was het Foarut  dat een strafschop mocht nemen omdat David de Vries zijn tegenstander onderuit haalde. Het was echter keeper Klaas Johan Hoekstra die met een prachtige redding de bal uit zijn doel haalde waarbij Ternaard er hierna snel uitkwam en Marcel Bandstra met een prachtige pass Teake Jan Keegstra weg stuurd  die op zijn beurt de bal vanaf rechts  voor bracht  op Tsjerk Meijer die hier wel raad mee wist en de 3 – 1 scoorde. In de 55e minuut werd het zelfs 4 – 1 door Jacob van der Veen  die een aanval  goed afrondde.  Daarvoor had Marcel Bandstra al twee goede kansen gehad maar door goed keeperswerk van Foarut had dit geen resultaat. het was echter in de 60e minuut foarut dat op 4 – 2 kwam als slecht verdedigen bij Ternaard er toe leidde dat Tom Kats , die helemaal vrij  stond zo de bal achter Klaas Johan Hoekstra kon schieten. In de 63e minuut was het Ternaard die een hoekschop mocht nemen die door Jacob van der Veen prima werd voor gebracht  waarna de bal door Tsjerk Meijer werd ingekopt en zo Ternaard  op 5 – 2 kwam. Toch kreg Foarut ook nog kansen  en was het te danken aan keeper Klaas Johan Hoekstra dat Foarut niet tegen kon scoren. Maar in de 81e minuut was opnieuw Ternaard dat toesloeg als Danny Post met een goed pass Marcel Bandstra op rechts bediende  die op zijn beurt de bal voor bracht op Tsjerk Meijer die simpel de 6 – 2 kon inschieten. De wedstrijd was gespeeld, en in de slot minuten werd het toch nog 6 – 3 door Wieberen Dijkstra. Metéén hierna was het scheidsrechter van der Kooi die voor de laatste keer floot en Ternaard 2 een mooie en verdiende overwinning behaalde op Foarut 3 zo voor de winterstop