Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Sjoerd van Klaarbergen afreizen naar Friesche Palen, waar men het mocht opnemen tegen hoogvlieger RWF. Met de thuiswedstrijd redelijk vers in het  geheugen, ging Ternaard met het nodige vertrouwen de wedstrijd in.

Afgelopen weken werden er namelijk mooie resultaten geboekt en dat kon van de tegenstander van vandaag niet echt gezegd worden.

Het begin van de wedstrijd was Ternaard voetballend beter en tegenstander RWF had moeite elkaar te vinden. Na een kwartier spelen kwam de eerste kans voor Ternaard en deze was ook meteen raak. Jan Pieter Prins ging op rechts goed door en zag Johannes Dijkstra voor het doel komen. Deze laatste  wist goed tussen de verdediger van RWF en de doelman te komen en schoot beheerst de bal in de verre hoek, 0-1. Hierna ontstond een duel wat niet altijd even goed was maar zeker boeiend. RWF had graag gezien dat de scheidsrechter van dienst deze middag de bal op de stip had gelegd, toen Ternaard enigzins twijfelend opereerde achterin. Ternaard daarentegen kwam een aantal keren goed door, maar het ontbrak vaak aan de passing of keuzes van de laatste bal.

De tweed helft zou men verwachten dat RWF er op zou klappen, maar de eerste 25 minuten was dit zeker niet het geval. Sterker nog, de beste kansen waren voor Ternaard. Johannes Dijkstra werd nog eens goed vrij gespeeld en kon alleen doorgaan op de keeper van RWF. Johannes probeerde het met een stiftbal op de reeds liggende keeper, maar deze wist met een krachtige inspanning alsnog het leer te onderscheppen. Hierna mocht Roel Hoekstra vanaf de linker zijde een vrije trap nemen en deze werd goed voor gebracht bij de tweede paal geheel vrijstaande Danny Post, deze kopte de bal echter tegen de onderkant van de lat en de bal spatte het veld weer in. Ook een inzet vanJacob van der Veen werd nog op mirakuleuze wijze door een verdediger op de doellijn onklaar gemaakt. Na 70 minuten was de koek wel op bij Ternaard en kwam RWF sterk terug in de wedstrijd Keeper Wesley Plooy kon met zijn voet nog een keer redding brengen en RWF had misschien nog wel een penalty verdiend. De tijd tikte langzaam voort en alles wat Ternaard een warm hart toedraagt dacht aan een mooie driepunter, totdat RWF in de 87e minuut een corner mocht nemen. Deze werd strak voor gebracht en Jan Sikko Veenema kwam op sterke wijze de lucht in en kopte steenhard via de onderkant lat in het doel van Ternaard 1-1. Met nog twee minuten op de klok natuurlijk een domper , maar wel de terechte gelijkmaker. RWF kwam nogmaals voor de goal en dit leverde zelfs de 2-1 op. Een zacht rolletje werd door een misverstand in de verdediging van Ternaard gepromoveerd tot doelpunt. Na de aftrap pompte Ternaard  de bal nog een keer in de Zestien van RWF en het schot van Wietse Sipma werd nog door de keeper van RWF tegen de lat getikt.

Al met al een teleurstellende uitslag en Ternaard had zeker een punt verdiend, maar ja zo werkt het niet in de sport. Wat nog even gezegd moet worden,is dat de meest irritante speler van RWF vandaag buiten de lijnen stond. Volgens ingewijden bleek het te gaan om de eerste keeper  van de thuisploeg. Getooid met stormparaplu, werd de scheidsrechter van vandaag meerdere malen getracteerd op een storm van kritiek en deed deze pesoon zijn achternaam eer aan. Ook richting zijn collega keeper van Ternaard was van enige colegialiteit geen sprake. Misschien wijs om eens een spiegel op te zoeken,want een voorbeeld voor de jeugd is dit zeker niet.

Volgende week staat er voor Ternaard weer een mooie affiche klaar, als men het op mag nemen tegen buurtgenoot vv Dokkum, aanvang 14.30 uur op sportpark  “De Bourfinne”.