Zatermiddag 22 Februari staat de derby Ternaard – Ropta Boys op het programma met in de wetenschap dat het voor beide ploegen opnieuw een belangrijke wedstrijd was om uit de degradatie zone te komen. Helaas diep in blessure tijdvan de eerste helft waarbij scheidsrechter Adema maar liefst 7 minuten bij trok, moest Wietse Sipma na zijn 2e gele kaart met rood vertrekken en moest Ternaard met 10 man verder en toe kijken dat Ropta Boys uit een strafschop op 1-1 kwam.

Ook deze middag miste trainer Hans Blom van Ternaard maar liefst 8 basis spelers. Gosse Reinder Kingma;Tsjerk Meijer;Nutte Cuperus;Hotze Ferwerda en Hendrik Talsma geblesseerd. Anne Rienk Sijens en Richard van der Meulenabsent en Anton Keegstra geschorst. En dus moest trainer Blom een beroep doen op een B-junior en twee A-junioren. Onder leiding van scheidsrechter Adema was het even over half drie las Ternaard mocht aftrappen op een zwaar veld. Het is meteen Ternaard dat druk zet op Ropta Boys en Freddy Minnema in de tweede minuut al een kans krijgt om vrij in te schieten, maar helaas krijgt hij de bal niet goed voor zijn voeten en kan Ropta Boys uit verdedigen. In de 4e minuut opnieuw een mogelijkheid voor Ternaard als Teake Jan Keegstra op links goed opkomt en ziet dat Arnold Kingma in het centrum mee was opgekomen waarna hij de bal voor brengt op Arnold die zal uithalen, maar helaas stuit de bal net omhoog en komt Arnold niet tot een schot. Ternaard zet Ropta Boys goed onder druk en in de 10e minuut is er een misverstand in de verdeiging van Ropta Boys waarbij Andries Weidenaar bal verlies leidt en Roel Hoekstra de bal onderschept en alleen richting doelman Lieuwe Verhaag kan gaan maar de uithaal van Roel is niet goed genoeg want keeper Verhaag kan de bal uit de korte hoek halen. Zo krijgt Ternaard het eerste kwartier toch een paar goede mogelijkheden en kan Ropta Boys hier maar weinig tegenover stellen. Pas in de 13e minuut is het Ropta Boys dat gevaarlijk door komt over links waarbij Wietse Sipma aan de noodrem moet trekken en terecht geel krijgt van scheidsrechter Adema. De vrije trap wordt hierna gevaarlijk ingebracht, maar Keeper Marco Tilma onderschept prima de bal. En in de 18e minuut is het dan toch raak voor Ternaard als keeper Lieuwe Verhaag een terug speelbal van een verdediger weg zal trappen en de bal tegen Teake Jan Keegstra op schiet en de bal zomaar over de keeper van Ropta Boys heen ziet gaan en in het doel van Ropta Boys ziet verdwijnen en Ternaard op 1-0 komt. Hierna krijgt ook een  speler van Ropta Boys een gele kaart wegens het onderuit halen van Wietse Sipma. Ternaard domineert het eerste halfuur wel maar mist de scherpte voor in.En Ropta boys moet het hebben van een paar uitvallen en is het in de 40e minuut als het het nog een prima kans krijgt als Freddy Minnema de bal wil terrug spelen op zijn eigen keeper als Tjidsger Braaksma er als de kippen bij is en de bal onderschept en zo alleen op keeper Marco Tilma af kan gaan maar de bal te ver voor zich uitspeelt en keeper Tilma nog net op tijd is om de bal te onderscheppen.Ver in blessure tijd in de 52e minuut als Ternaard mag ingooien op de middellijn, maar grensrechter Braaksmaniet vlagt voor deze uitbal en dan ook niet weet wie mag ingooien is het scheidsrechetr Adema die zegt dat Ropta Boys mag ingooien waarop Willem Wijma met een verre en snelle ingooi een medespeler bereikt die hierna de bal voorbrengt in het strafschop gebied van Ternaard waarbij de bal op de bovenarm van Wietse Sipma komt en de spelers van Ropta Boys om een strafschop vragen. Scheidsrechter Adema Honoreerd deze vraag met een strafschop en een gele kaart Voor Wietse.Dit is zijn tweede en dus mag hij vertrekken en wordt Ternaard dubbel gestraft. De toegekende strafschop wordt prima ingeschoten door Edwin de Vries en brengt Ropta Boys op 1 – 1. Scheidsrechter Adema laat hierna nog aftrappen en fluit na 52 minuten  af voor de rust. Na de rust blijft Alwin van der Weg in de kleedkamer en komt B-junior Jacob van der Veen voor hem in het veld. Het is nu Ropta Boys dat druk zet op de 10 man van Ternaard dat terug moet. In de 60e minuut een gevaarlijke uitval van Ropta Boys als Tjidsger Braaksma er alleen vandoor kan gaan, maar gelukkig kan keeper Marco Tilma nog net de bal voor de voeten  van Braaksma weg plukken. Zo blijft Ropta Boys in de tweed helft dreigender, maar is van beide kanten van goed voetbal geen sprake. In de 61e minuut wisselt trainer Blom de licht geblesseerde Roel Hoekstraen brengt Mattijs Boltjes voor hem in het veld. Ternaard moet terug en met name over echts komt Ropta Boys er een paar keer gevaarlijk door maar is het Meindert Meindersma die enkele grote kansen onbenut laat en dus mag Ternaard hopen op een uitval, maar het is Ropta Boys dat in de 70e minuut op 2-1 komt door Simon Dijkstra die de bal met een punter  in het dak van het doel schiet. In de 75e minuut is het Ternaard die een hoekschop mag nemen die prima voor wordt gebracht waarbij de bal voor de voeten van Martinus Hannema komt en meteen uithaalt, maar ook even zo fraai wordt gestopt door keeper Lieuwe Verhaag. Meteen hierna wisselt trainer Blom Freddy Minnema en brengt nog Kees Praamsma voor hen in het veld. Echter de druk van Ropta Boys blijft en is het Ternaard dat loert op een uitval om zo toch nog een puntje te kunnen pakken. Maar in de 85e minuut is het toch Ropta Boys die de 3-1 maakt door een schot van Meindert Meindersma. Want na 97 minuten is het scheidsrechter Adema die voor de laatste maal fluit en doet Ropta Boys goede zaken Voor Ternaard geld vlogende week weer en derby tegen Oostergo en moet dan wel de drie punten thuis houden