K800 P1170452

Zaterdagmiddag kon dan eindelijk de derby tussen de beide dorpsploegen doorgang vinden na twee afgelastingen. Voor de beide ploegen stond er toch wel wat op het spel. Bij winst van Ternaard zou men Holwerd op negen punten achterstand zetten, en bij winst van Holwerd werd de kloof met Ternaard drie punten.Trainer Henk de Boer miste deze middag de geblesseerde Roel Hoekstra  en bij de warming up haakte ook nog eens Gosse Reinder kingma met een rug blessure af. Dus puzzelwerk voor trainer de Boer. Ook trainer Bouma van Holwerd miste twee spelers vandaag. Het was pupil van de week Dennis Fruitema die even voor half driede wedstrijdbal aangeboden door Waaksma transport, aanbood aan scheidsrechter Hofman uit Sappemeer die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen.

1e helft. de eerste aanvallen kwamen van Holwerd dat enkele hoekschoppen mocht nemen maar niets zouden opleveren. Ternaard begon de eerste 15 minuten wat te afwachtend te spelen.maar in de 17e minuut dan de eerste goede mogelijkheid voor Ternaard om op voorsprong te komen. De bal werd vanaf links door Jacob van der Veen voor gebracht  bij de op rechts vrijstaande Arnold Kingma die zo kon uithalen, maar helaas zijn inzet ging net voorlangs het Holwerder doel. In de 20e minuut kreeg Tjitte de Haan geel van scheidsrechter Hofman doordat hij Jitse de Beer van achteren op de hielen trapte. In de 23e minuut was het opnieuw een Holwerder speler die geel kreeg wegens opzettelijk hands. De vrije trap voor Ternaard werd genomen door Jitse de Beer die de bal hoog in het strafschop gebied bracht waar een verdediger van Holwerd de bal achterwaarts kopte op zijn eigen keeper maar was het  Wietse Sipma die er tussen kwam en met een simpel tikje de 1 – 0 maakte. Zo bleven beide ploegen zwoegen op het zwaar te bespelen veld met nu een sterker Ternaard . In de 30e minuut  een prima schot van David de Vries, maar de doelman van Holwerd stopt deze prima. Zowaar in de 42e minuut dan toch de 2 – 0 voorsprong voor Ternaard  als Jitse de Beer prima Arnold Kingma aanspeelde op rechts die met de buitenkant voet de bal zo het doel inschoot en Ternaard net voor rust op een mooie voorsprong zette

2e helft. Trainer de Boer liet Anne Rienk Sijens, Hendrik Talsma en Hayo Greydanus op de bank zitten en begon weer met de zelfde elf als voor de rust. De eerste actie was voor Ternaard toe David de Vries prima passte op Jacob van der Veen, die licht geblesseerd was geraakt aan de knie, die meteen uithaalde, maar de keeper van Holwerd kon zijn inzet stoppen. Gelijk hierna haalde trainde de Boer Jacob uit het veld en kwan Anne Rienk Sijens voor hem in de plaats.In de 52e minuut had Ternaard de score kunnen uitbreiden toen Jelle Soepboer alleen op de keeper van Holwerd kon fagaan die zijn doel was uitgelopen en het schot van Jelle nog kon blokken. Hierna was het Holwerd dat dreigender werd , en Ternaard  zich veel te ver liet zakken dat in de 55e minuut niet mocht klagen toen de snelle Marco van Dijk over links opkwam en de bal voorbracht op de spits van Holwerd die de bal zou inschieten, maar Nutte Cuperus kon de bal nog net voor de doellijn weghalen. Maar in de 60e minuut was het dan wel raak als er achterin bij Ternaard slordig werd uitverdedigd en Pieter van der Ploeg de bal onderschepte en zo de 2 – 1 kon inschieten. Zo kreeg Holwerd weer hoop en drong het Ternaard terug op eigen helft dat er totaal niet meer uitkwam. Want in de 77e minuut werd de stand gelijk door wedrom slecht uitverdedigen bij Ternaard ,Holwerd in balbezit kwam en hierna Romke Talsma simpel de 2 – 2 mocht scoren. Ternaard riep het onheil over zichzelf af want in de slotfase had Holwerd ook nog wel het winnende doelpunt kunnen scoren toen een Holwerder speler  alleen op keeper Bert bakker kon afgaan, maar met een prima actie dook Bert op de bal en behoedde Ternaard zo voor een nederlaag. Meteen hierna floot scheidsrechter Hofman voor de laatste maal En stapte Ternaard toch enigzins teleurgsteld van het veld door een 2 – 0 voorsprong uit handen te geven. Het gat met Holwerd blijft nu zes punten.