K800 P1200930

Koploper Ternaard heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning behaalt op Blija dat op de laatste plaats stond. Trainer Kootstra kon deze middag nog niet beschikken over de geblesseerde keeper Anne Hellinga en Remco van der Kooi. Op de bank begon hij met David de Vries en B-junioren Gerlof Dijkstra en Gerwin Wiersma. Onder leiding van scheidsrechter Zijlstra uit Tzummarum, was het Ternaard dat om half drie mocht aftrappen.

Beide ploegen keken eerst de kat uit de boom, maar daarna is het Ternaard die het initiatief neemt en Blija terrug dringt op eigen helft. In de 8e minuut de eerste hoekschop voor Ternaard waarbij Jacob van der Veen de bal goed voorbrengt maar waar Blija de bal kan weg werken, waarop de bal voor de voeten van Jan Pieter Prins komt die enkele tegenstanders omspeelt en kan uithalen, waarbij de bal net over de kruising van het doel van Blija gaat. Ternaard zet hierna aanval na aanval op waarbij Blija veel te veel de harde hand kiest en sommige spelers van Blija als scheermessen in komen wat bijna Roel Hoekstra  op een blessure komt te staan. Gellukig kan hij verder spelen  en helaas doet scheidsrechter Zijlstra hier weinig aan maar wat Roel wel geel oplevert omdat hij hier terecht een opmerking over maakt. Maar in de 13e minuut neemt Ternaard dan toch de leiding als Gosse Reinder Kingma op rechts wordt aangespeelt door Danny Post waarna Gosse Reinder de bal voorbrengt op de vrijstaande Wietse Sipma die zo de bal in het Doel van Blija kan schieten en Ternaard op 0-1 brengt. Ternaard gaat door en met prachtige aanvallen wordt Blija terrug gedrongen en is met name de keeper van Blija  die Ternaard nog van scoren afhoudt met enkele reddingen. Zo blijft het een richtings verkeer waarbij steeds Blija met harde overtredingen Ternaard uit het ritme probeert te halen en nogmaals, het is jammer dat scheidsrechter Zijlstra hier veel te weinig tegen optreedt en de bank van Ternaard moest reageren op het veel te hard inkomen van enkele spelers van Blija. Hierop kreeg de bank van Ternaard een vermaning van scheidsrechter Zijlstra (dat dan weer wel). Waarna het spel weer verder kon en Blija daarna wel enkele gele kaarten op leverde. In de 25e minuut weer een goed opgezette aanval van Ternaard  die begint bij Teake Jan Keegstra die op rechts Jan Pieter Prins aanspeelt die bij de achterlijn de bal voorbrengt op Jacob van der Veen die prima de 0-2 inschiet. In de 28e minuut is het Jan Pieter Prins die in het strafschop gebied  van Blija wordt aangespeelt maar onderuit wordt gehaalt. Scheidsrechter Zijlstra die er bovenop staat geeft Ternaard meteen een strafschop en is het Gosse Reinder Kingma die de strafschop inschiet en Ternaard op 0-3 brengt. In de 31e minuut weer een aanval van Ternaard als Jacob van der Veen op links wordt aangespeelt en hierna naar binnen komt en zijn tegenstander uitspeelt en kan uithalen en de 0-4 maakt. Blija kan niets anders doen dan Ternaard proberen uit z,n ritme te halen maar het is Ternaard dat met veel snelheid en bewegelijkheid Blija terrug dringt, want in de 34e minuut is het opnieuw Gosse Reinder Kingma die de 0-5 kan inschieten op een assist van Simon van der Weg. Hierna maakt Teake Jan Keegstra een onnodige overtreding op een speler van Blija wat hem ook geel oplevert. Zo wordt het in de 40e minuut door Jan Pieter Prins die met een prachtige beweging ook nog 0-6 zo net voor rust, dit was ook de ruststand.

Na rust komt David de Vries  in het veld voor de geblesseerde Teake Jan Keegstra waarbij Ternaard niet goed begon aan de tweede helft maar wel enkele grote kansen kreeg om de score op te voeren, maar die niet benut werden. In de 65e minuut wordt  uit voorzorg Roel Hoekstra door trainer Kootstra gewisseld in verband met zijn gele kaart en komt Gerlof Dijkstra voor hem in de ploeg. In de 67e minuut is het Simon van der Weg die ver van achteruit mag oprukken en enkele tegenstanders uitspeelt en daarn de bal panklaar  legt voor Gosse Reinder Kingma die zo de bal in het doel van Blija kan schieten, maar hij schiet hem over het doel. In de 72e minuut dan wel de 0-7 voor Ternaard als invaller Gerlof Dijkstra met een prachtige beweging op links zich vrijspeelt en de bal hoog in de bovenhoek van het doel van Blija schiet. In de 75e minuut opnieuw een mooie aanval van Ternaard die begint bij Danny Post op rechts  die hierna Jan Pieter Prins aanspeelt die op zijn beurt de bal voorbrengt op Gosse Reinder Kingma bij de tweede paal, die simpel  de 0-8 binnenschiet en tevens zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakt. Blija doet ook nog iets terrug , maar het ziet een buitespel doelpunt afgekeurd en het moet gezegd worden, het blijft hard werken, waarbij het zo nu en dan bij het doel van keeper Jaap Gulmans komt, maar echt gevaarlijke kansen heeft Blija niet gehad . In de 78e minuut maakt Gerwin Wiersma zijn debuut in het eerste elftal van Ternaard en mag hij bijna scoren ook nog als hij door Gosse Reinder wordt aangespeelt en op volle snelheid alleen door mag gaan en alleen voor de keeper van Blija kan uithalen, maar helaas schiet Gerwin de bal bij de uitlopende keeper van Blija op. Zo mag Ternaard in de 83e minuut nog een hoekschop nemen die goed door Jacob van der Veen voorgebracht wordt bij de tweede paal waar Gosse Reinder vrijstaat en de bal in de korte hoek schiet en Ternaard daardoor op 0-9 brengt. Scheidsrechter Zijlstra laat nog even doorsplen, maar fluit hierna na 90 minuten voetbal voor de laatsta keer, waarbij de overmacht van Ternaard te groot was voor Blija. Volgende week komt Ezinge op bezoek in Ternaard.