Afgelopen zaterdag alweer de laatste bekerwdstrijd voor vv Ternaard, dat na verlies tegen Noord Bergum en gelijk tegen Wykels Hallum wist dat het niet verder  zou komen  in het beker toernooi. Ternaard had de afgelopen week een paar goede wedstrijden afgewerkt tegen Wykels Hallum en Anjum, beide 2-2 gelijk waar eigenlijk gezien de kansen, gewonnen had moeten worden.

Ternaard begon dus met het nodige vertrouwen tegen Marrum, een club waar de laatste jaren niet echt regelmatig tegen gespeeld wordt en dus een redelijk onbekent team. Marrum begon beter aan de wedstrijd en dat leverde in de eerstr 10 minuten een veldoverwicht op, echte kansen werden er niet gecreerd. Voor Ternaard was het even aftasten, maar al snel ging het initiatief naar de thuisclub.De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Marrum, wat voor Ternaard ook weer even wennen was. Tegen Anjum en Wykels Hallum lag er veel ruimte achter de verdediging waardoor men snel kon uitbreken. Deze middag was het vooral wachten op het goede moment en hiervoor is geduld en zuiverheid op zijn plaats, wat Ternaard overigens goed deed. In de 14e minuut leverde de eerste de beste kans meteen een doelpunt op. Vanaf het middenveld werd gelegenheids spits Jacob van der Veen gevonden  en deze wist rustig en beheerst de 1-0 te maken. Hierna weinig verandering in het spelbeeld en Ternaard ging rustig op zoek naar meer. Marrum kon daartegen niet echt een  vuist maken in aanvallend opzicht. Vijf minuten voor de thee wist Ternaard op 2-0 te komen. Diether de Jong ging goed door over rechts en het leek even dat de voorzet niet goed genoeg was. De afgeslagen bal kwam echter voor de voeten van Danny Post en deze liet op een zeer rustige en beheerste manier drie man staan en wist de doelman ook nog te verschalken.

Na de rust ging Ternaard  gewoon door met waar men in de eerste helft was geeindigd. David de Vries kwam in het veld voor Diether de Jong en kwam links op het middenveld te spelen en dat betekende dat Teake Jan Keegstra naar rechts verhuisde. Ternaard speelde geduldig en balbezit was de remedie. Wietse Sipma kwam halverwege de tweede helft goed door het midden opzetten en de bal werd verwerkt door de keeper, echter deze gaf wel een rebound weg. Teake Jan Keegstra wist deze niet te verzilveren maar de volgende rebound was een peuleschil voor Wietse Sipma, 3-0. Ternaard mocht vijf minuten later een vrije trap nemen vanaf de rechter zijde van het veld. Roel Hoekstra legde de bal bij de tweede paal waarna Danny Post met een kopbal het leer weer bij de eerste paal neerlegde. Hier stond Teake Jan Keegstra geheel vrij en kon koppend scoren,4-0. De wedstrijd was gespeeld en er werden de nodige wisselingen bij beide teams doorgevoerd. Ternaard deed een tandje terug en zo kon Marrum het doel van Wesley Plooy eens bezoeken. De eerste mogelijkheid van Marrum betekende ook direkt een doelpunt 4-1. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Opvallend is dat Ternaard  de laatste vier wedstrijden steeds een doelpunt tegen krijgt in de laatste minuten van de officiele speeltijd. Indien dit niet het geval was geweest had Ternaard door mogen bekeren. Een mooie waarschuwing en aandachtspunt voor de komende weken. Volgende week start immers de competitie en dan gaan de punten echt tellen. De eerste wedstrijd van het seizoen zal men het op moeten nemen tegen Harkema Opeinde. Een ploeg waar Ternaard geen verleden mee heeft, maar wel een ploeg met kampioen aspiratie,s.