Het eerste elftal van Ternaard moest afgelopen zaterdagmiddag afreizen naar Gerkesklooster om daar de topper tegen de plaatselijke GSVV af te werken. Beide teams hadden in de eerste twee duels de volle winst geboekt, dus dit was een mooie afspiegeling om te kijken hoe men er voor staat. Ternaard begon met o.a. de niet geheel fitte Simon van der Weg op de bank en was verder nagenoeg compleet afgereisd naar Gerkesklooster.

Ternaard begon zeer voortvarend aan deze wedtsrijd en dit leverde meteen in de eerste paar minuten twee dotten van kansen op, echter de spitsen waren nog niet geheel scherp of schatten de ballen wat verkeerd in. De vele regen die er viel maakte het er voor de spelers niet gemakkelijker op gezien de vele glijpartijen die het gevolg hiervan waren. Toch ging Ternaard goed met deze omstandigheden om en wist het betere spel al snel tot doelpunten te promoveren. In de 8e minuut kon Danny Post goed doorgaan over rechts en kwam alleen  voor de doelman van GSVV, Danny rondde deze mogelijkheid goed af en dit betekende een 0-1 voorsprong. Ternaard ging door en na een minuut of 12 lag ook de 0-2  in de goal van GSVV. Gosse Reinder Kingma was de koele afmaker. Hierna had ook de 0-3 kunnen of moeten vallen, een fantastische aanval over rechts eindigt uiteindelijk bij Jan Pieter Prins maar hij kon niet goed zijn voet achter de bal krijgen. GSVV stelde tot op dit moment teleur maar kwam hierna  toch zeer onverwacht terug in de wedstrijd. Een mislukte voorzet vanaf rechts waaide zo over doelman Jaap Gulmans, 1-2. In de 38e minuut werd het zelfs 2-2 door onnodig balverlies op het middenveld en niet goed ingrijpen door de Ternaard vedrediging. Zo leek de rust te worden bereikt  met een 2-2 op het score bord. Jacob van der Veen dacht hier anders over en wist met een droge knal de 2-3 op het score bord te brengen.

Na rust geen wisselingen bij Ternaard en deze gingen dan ook onverstoord door. Dit leverde direct een doelpunt op, 2-4 door opnieuw Gosse Reinder Kingma. Het betekende direct  de beslissing in de wedstrijd en GSVV stelde op een paar lange halen naar voren, hier niet veel voetbal tegenover. Sterker nog een ieder had het gedaan en vooral de prima leidende scheidsrechter. Gezeur leverde een tweede gele kaart voor een speler van GSVV en deze mocht dan ook voortijds inrukken. De rechtsbuiten vond dit zo onterecht dat hij meende tot tweemaal toe een natrappende beweging te moeten maken en kon ook gaan douchen. Het spel werd er hierna niet beter op. Toch wist Ternaard naar het einde van de wedstrijd toe nog tweemaal het net te raken. Simon van der Weg 2-5 en Wietse Sipma 2-6 waren de doelpuntenmakers. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is Ternaard samen met De Monnik nog ongeslagen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VVSV 09 uit Ulrum.