Ternaard O17 trad op zaterdag 1 April aan tegen SF Deinum O17-2. De ploeg uit Deinum stond vierde. In de uitwedstrijd wo Ternaard met 1-5. De thuisclub speelde in een 1-3-4-3 formatie met op goal Pieter,achterin Diether , Simon Jan en Johnny. Op het middenveld stondenThymo, Simon, Germ Durk en Andries. Voorin begonnen Johannes, Piebe en Sjoerd. De intentie was om snel een doelpunt te maken.

Al in de 7e minuut wist Ternaard  op een voorsprong te komen. Simon gaf vanaf de linkerkant een voorzet, deze kon door Johannes knap worden binne getikt. Net daarna schoot spits Piebe naast na weer een aktie van Simon.Iets later kon de keeper van Deinum een goed schot van Simon pareren tot Hoekschop. Achterin stond het goed bij Ternaard en zo hoefde doelman Pieter niet veel in aktie te komen. Ternaard was de betere ploeg en had een groot veld overwicht. Toch was het lang wachten op de tweede goal. Net daarvoor had Germ Durk teveel tijd nodig voor de goal en kon hij de kans niet tot een doelpunt verwerken. De tweede goal kwam tot stand door weer een combinatie van Simon en Johannes waarbij laatstgenoemde de bal terrug legde op Piebe die de bal goed inschoot achter de doelman. Een paar minute later gaf Simon weer een steekbal op Johannes en die verschalkte de doelman met een mooie lob. (3-0).

Na rust kwamen Erik en berend Jan in de ploeg. De thuisclub kreeg net na rust een vrije trap op 40 meter. Deze wist Diether heerlijk op het hoofd van Johannes te leggen, die daarmee zijn derde goal scoorde (4-0). De wedstrijd werd harder met name aan de kant van Deinum. In de 50e minuut resulteerde dit in een strafschop voor Ternaard. Simon werd hard onderuit gehaald door de keeper. Deze kreeg een tijdstraf van 10 minuten. De strafschop werd overigens onberispelijk ingeschoten door specialist Andries. Simon werd nog een aantal keren het slachtoffer van keiharde overtredingen. Scheidsrechter Schoorstra trad hier prima tegen op door nog een aantal spelers naar de kant te sturen. Ternaard kreg nog een strafschop door opnieuw een overtreding tegen Simon. Ook deze kans liet Andries niet inbenut.(6-0). Net voor tijd scoorde Deinum nog een eretreffer door onoplettendheid in de Ternaard defensie. Door deze overwinning bleef Ternaard in het spoor van koploper Wardy (3 punten achterstand, maar 1 wedstrijd minder gespeeld).Volgende week moet Ternaard aantreden in Bergum tegen Bergum BCV Combinatie.