Het lukte GSVV om de eerste 3 punten thuis te houden door Ternaard met 2-0 te verslaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd mocht pupil van de week Marije van Houten (GSVV E2) haar doelpunt maken en een bal met de handtekeningen van alle spelers van GSVV1 meenemen naar huis.

Om exact half drie gaf de zeer jonge scheidsrechter L. de Clou het signaal dat de wedstrijd kon beginnen. Het was voor beide teams wat aftasten maar GSVV nam al snel het initiatief en er kwamen wat kansjes, afstandschoten en vrije trappen. De verdediging van Ternaard had moeite met de afstandsschoten en kroop 3 keer door het oog van de naald door de bal niet in eigen doel te werken. Uit de afgeslagen ballen was de counter van Ternaard een aantal keren gevaarlijk. Vlak voor rust werd GSVV aanvaller Wijtze Laanstra 2x achter elkaar onderuit gehaald in het strafschop gebied, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop. De ruststand werd dan ook 0-0.

Na rust kwamen de eerste aanvalstoten van GSVV, maar in de 51e minuut werd een doelpunt van Ternaard afgekeurd. Een vrije trap stuitte rechtstreeks in het doel, maar de scheidsrechter gaf zijn toelichting na afloop van de wedstrijd. “Ik stond in de lijn van het schot en zag dat een in buitenspel staande speler van Ternaard verhinderde dat de doelman de bal kon zien”. Hierna werd Ternaard feller en kreeg meer kansen. Maar het was Wijtze Laanstra die in de 55e minuut de bal uit een scrimmage veroverde en een prima pass op Tjipke van der Veen gaf, die beheerst de 1-0 scoorde. Volgens Ternaard vooraf gegaan door een overtreding. “Ternaard werd obsternaat” volgens een supporter en werd veel gevaarlijker. Maar de verdediging van GSVV stond ook vandaag goed te spelen. De wedstrijd werd spannender en over en weer kwamen er aanvallen, maar er kwam ook meer ruimte voor GSVV. Nadat Wijtze Laanstra alleen voor de keeper verscheen en hier een corner aan over hield, werd uit deze corner gescoord door een kopbal van Jornt Halma, 2-0. Ternaard gaf zich niet over en werd veel sterker. Na nog een paar kansen van GSVV was het laatste kwartier voor Ternaard. Keeper Johannes van der Meer hield het doel op sublieme wijze schoon, ook al moest de paal soms meehelpen. Zo won GSVV de belangrijke eerste competitiewedstrijd. Volgende week wordt afgereisd naar Drogeham