Ternaard verloor zaterdagmiddag voor de beker met 3 – 0 van 3e klasser viod in een van Ternaard kant goede wedstrijd met desondanks de nederlaag. Met prima aanvallend voetbal kreeg men kansen,helaas werden deze niet benut. Trainer Henk de Boer begon op de bank metkeeper Anne Hellinga, Jacob van der Veen licht geblesseerd, Jan Pieter Prins en Diether de Jong.

Onder leiding van scheidsrechter  de Vries uit Kollumerzwaag, was het Ternaard dat mocht aftrappen om half drie en de eerste aanval op mocht zetten, maar het was gelijk Viod die deze aanval onderbrak en er snel uitkwam wat meteen een hoekschop op leverde in de 2e minuut waarbij de bal hoog werd voor gebracht op de vrijstaande Jelmer Visser die zo de 1 – 0 kon inkoppen. Foutje verdediging Ternaard dat met enkele mooie aanvallen de verdediging van Viod onder druk zette waarbij Danny Post en David de Vries enkele mogelijkheden kregen wat tot twee hoekschoppen  leidde, die echter niets op zouden leveren. In de 12e minuut een prachtige pass van Danny Post op Roel Hoekstra die er alleen vandoor ging maar ten val werd gebracht. De vrije trap leverde niets op. In de 26e minuut een snelle uitbraak van Viod waarbij de verdediging van Ternaard een hoekschop moest weggeven. De hoekschop werd bij de tweede paal gebracht waar Bauke Visser helemaal vrij stond, maar de bal volkomen miste. Eerder zag Jelmer Visser een inzet van hem op de paal belanden. In de 34e minuut een verre uittrap van Jaap Gulmans die bij Roel Hoekstra kwam die goed door ging en zag dat Gosse  Reinder Kingma mee was gekomen en gaf de bal dan ook mee aan Gosse Reinder die meteen had moeten uithalen maar hij wachte wat te lang zodat zijn schot geblokt werd. In de 40e minuut een vrije trap voor Viod. Het was Erik van der Veen die de bal van 25 meter zo over keeper Jaap Gulmans, die iets te ver voor zijn doel stond het doel inschoot en Viod op 2 – 0 bracht. In de 43e minuut was het Danny Post die er alleen vandoor ging waarbij de keeper van Viod ver zijn doel uitkwam, waarna Danny de bal tegen hem opschoot. Rust derhalve 2 – 0

Na rust kwam Anne Hellinga op doel en net warm of Viod kwam in de 46e minuut al op 3 – 0. Een mooie aanval over rechts waarbij de bal strak werd voor gebracht, was het Jelmer Visser die bij de tweede paal ongehinderd de bal kon inschieten en dat dan ook deed. Zo werd dit foutje dan ook afgestraft. Ternaard was even van slag, maar na 10 minuten in de tweede helft herpakte Ternaard zich. Zo kwam Jan Pieter Prins in de 55e mionuut in het veld voor Roel Hoekstra en Dieter de Jong voor Arnold Kingma. Met enkele fraaie aanvallen kreeg Ternaard  mogelijkheden en had het zeker een doelpunt verdiend. Zo kopte Gosse Reinder Kingma geheel vrij de bal in handen van de keeper van Viod en was het Danny Post die helemaal vrij mocht uithalen, maar zijn schot gin over het doel van Viod en was het ook ng Jan Pieter Prins die zijn uithaal in de handen van Viod,s keeper zag belandden.. Na 90 minute floot scheidsrechter de Vries voor het einde en kon Ternaard ondanks de nederlaag toch terug kijken op een bij vlagen goede wedstrijd. Eindstand 3 – 0. Dinsdag avond 19.30 uur gaat Ternaard op bezoek bij Trynwalden (Zondag) die zijn eerste wedstrijd won van Blija met 5 – 2.