Zaterdagmiddag stond de ontmoeting ASC 1 – Ternaard 1 op het programma,waarbij ASC met 3 punten op de 5e plaats stond en Ternaard met 1 punt op de 10e plaats. Daarom belangrijk voor Ternaard om bij de plaatselijke Augustinusga/Surhuizum Combinatie 3 punten mee te nemen om zo de aansluiting te houden met de middenmoot. Trainer Henk de Boer begon met de zelfde elf als vorige week tegen Easetermar en hield eerst Arnold Kingma , Jelle Soepboer en Simon van der Weg op de bank.

Het was precies twee uur als scheidsrechter Kooistra uit Drachten voor het begin van de eerste helft floot en ASC mocht aftrappen en aan de eerste aanval mocht beginnen die meteen wordt overgenomen door Ternaard en Hendrik Talsma hierna  Roel Hoekstra op links wegstuurd die prima doorgaat en naar binnen komt en de bal breed legt op Jitze de Beer die uithaalt  waarbij de bal binnekant paal voorlangs het doel van ASC gaat  waarbij de tweede paal Danny Post staat die de bal zo in het doel schiet en zo Ternaard in tweede minuut al op 1 – 0 brengt, Een aanval uit het boekje derhalve. In de 5e minuut opnieuw een grote kans voor Ternaard als Jan Pieter Prins op volle snelheid alleen door kan gaan maar voor de keeper van ASC niet goed uitkomt met zijn passen en zodoende de bal over het ASC doel schiet. Zo begon sterk aan de wedstrijd en wordt ASC in het eerste kwartier overlopen door Twernaard. Maar in de 16e minuuit dan de eerste gevaarlijke aanval van ASC wat uitmond in een hoekschop voor ASC waarbij de bal hoog wordt voorgebracht en Niels Weening omhoog springt en  de 1 – 1 binnenkopt. Ternaard is even van slag want hierna moest keeper Anne Hellinga handelend optreden als aanvoerder Tamme de Boer zo maar vrij opduikt bij de tweede paal en Anne de bal kan onderscheppen voordat Tamme gevaarlijk kan worden. Maar na 5 minuten herpakt Ternaard zich en is het in de 22e minuut is het Danny Post die vanaf rechts goed opkomt en naar binnen gaat en met een machtige uithaal de bal in de verste hoek van het ASC doel jaagt en zo Ternaard op een 1 – 2 voorsprong brengt. Ternaard laat nu de ene na de andere mooie aanval zien ook in de 24e minuut als Roel Hoekstra wordt aangespeeld door Teake Jan Keegstra die enkel tegenstanders uitspeeld en daarna de bal voorbrengt op de inkomende Hendrik Talsma die de bal zo kan inkoppen maar tot ieders verbazing kopt hij de bal over het doel van ASC.Zo maakt Ternaard het zich onnodig moeilijk. Zo ook in de 35e minuut als er slordig wordt uitverdedigd en ASC zomaar de bal in bezit krijgt en gevaarlijk kan worden, waarbij keeper Anne Hellinga ten kopste van een blessure redding moet brengen. Ook de ASC speler raakt daarbij geblesseerd, maar gelukkig kunnen beide spelers verder. Ternaard krijgt zo voor rust nog enkele mogelijkheden  maar de afwerking laat te wensen over . Rust 1 – 2,

Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard dat meteen de aanval zoekt en ASC terrug dringt op eigen helft. Dat leidt in de 54e minuut tot een eerste goede kans als Ternaard een hoekschop mag nemen die door Roel Hoekstra wordt genomen waarbij Danny Post de bal op een haar na mist.En dan in de 61e minuut een grote kans voor ASC dat op links opkomt waarbij een AASC spelers de bal scherp voorbrengt en enkel spelers van Ternaard de bal missen waardoor Tamme de Boer helemaal vrij komt te staan bij de tweede paal en de bal zo kan intikken maar hij mist volkomen. En mocht Ternaard niet klagen. OOk nu is het weer Ternaard dat met goed opgezette aanvallen ASC terrug dringt. En toch weer enkele mogelijkheden krijgt om de score uit te breiden maar ze worden niet benut. Maar in de 65e minuut is het dan wel raak Als de aanval begint bij Jan Pieter Prins die Danny Post op rechts wegstuurd die enkele tegenstanders uitspeeld en dan de bal breed legt op de mee opgekomen Hendrik Talsma die kan uithalen maar zijn schot ziet afgeketst op een tegenstander waarna de bal voor de voeten van Jitze de Beer komt die zich niet bedenkt en met een goed schot Ternaard op 1 – 3 brengt. Meer dan verdient gezien de gehele wedstrijd. In de84e minuut brent traianer de Boer nog Jelle Soepboer en Simon van der Weg in het veld voor Roel Hoekstra en Danny Post. ASC krijgt in de 87e minuutnog een kans maar Tamme  de Boer mist en in de 89e minuut dan nog de 2 – 3 als Ternaard slordig uitverdedigt en Rene Hofman De score uitbreid. Er wordt hierna nog wel afgetrapt maar scheidsrechter Kooistra fluit hierna voor het einde van de wedstrijd en haalde Ternaard een verdiende overwinning op ASC. Al had de uitslag veel hoger moeten uitvallen. Volgende week komt Friesche Boys op bezoek bij Ternaard . De oude ploeg van trainer Henk de Boer.