Na de bekerwinst van Ternaard op Jistrum 2 – 4 ontving dinsdagavond Ternaard buurtgenoot Holwerd op haar sportcomplex. Trainer Henk de Boer kende geen personele problemen en begon op de bank met Roel Hoekstra, Aant Soepboer en Hayo Greydanis.

Onder keiding van scheidsrechter Nicolai uit Hardegarijp was het Holwerd dat mocht aftrappen en gelijk in de 2e minuut een grote kans kreeg als een voorzet vanaf rechts scherp werd voorgezet op de inkomende spits, die de bal zo kon inschieten maar hij miste de bal volkomen. In de 4e minuut was het Gosse Reinder Kingma die een kans kreeg toe hij zijn tegenstander uitspeelde en hierna kon uithalen, maar zijn schot ging net naast het Holwerder doel. Zo golfde het spel op en neer en bleef Holwerd loeren op een counter en kwam er dan ook razend snel uit. Zo ook in de 12e minuut toen de linkerspits er snel uitkwam en zag dat zijn medespeler Marco van Dijk goed was meegekomen en de bal voorbracht op Marco die simpel bij de tweede paal  de 0-1 inschoot. In de 18e minuut was het Jelle Soepboer die vanaf rechts goed doorging en de bal voorbracht op Jacob van der Veen die volkomen vrijstond en zou uithalen maar naar de grond werd getrokken.Ternaard schreeuwde om een strafschop maar scheidsrechter Nicolai wilde van niets weten en liet doorspelen. Zo kreeg Ternaard toch diverse kansen maar liet de afwerking weer te wensen over. Maar in de 22e minuut  dan wel de gelijkmaker als Gosse Reinder Kingma de bal prima voorbracht bij de tweede paal waar Jacob van der Veen stond die zijn tegenstander uitkapte en ook de keeper en toen beheerst de 1-1 inschoot. Echter in de 24e minuut kwam Holwerd alweer op voorsprong als Jurjen Sipma door het midden uitverdedigde en Holwerd de bal kon onderscheppen en er razendsnel uitkwam en Karst Vrieswijk beheerst de bal achter keeper Bert Bakker schoot en zo Holwerd op 1-2 bracht In de 33e minuut deed Ternaard iets terrug als op rechts een hoekschop mocht nemen die door Jacob van der Veen werd voorgebracht en even zo fraai door Wietse Sipma in het doel werd gekopt en zo was de stand 2-2. Ternaard drong voor rust nog wel aan  maar moest tevens oppassen voor de snelle uitvallen vant Holwerd. Rust 2 -2.

Na rust bracht trainer Henk de Boer Roel Hoekstra in de ploeg voor Jelle Soepboer en kreeg Ternaard meteen in de 46e minuut een grote kans toen Roel Hoekstra de bal gaf op Gosse Reinder die zich goed vrijspeelde en met een mooi tikje de bal gaf naar Jacob van der Veen die meteen uithaalde, maar met een reflex tikte de keeper van Holwerd de bal nog net over zijn doel. De toegekende hoekschop leverde niets op voor Ternaard. Zo golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Dat lukte Holwerd in de 53e minuut toen Holwerd een hoekschop op rechts mocht nemen die goed werd voorgebracht en waarbij keeper Bert Bakker de bal kon wegstompen, maar de bal kwam voor de voeten van Melvin Dol die met een fraaie omhaal 2 -3 scoorde voor Holwerd. In de 58e minuut bracht trainer Henk de Boer Aant Soepboer in de ploeg voor Nutte Cuperus. Ternaard probeerde het nog wel maar de overtuiging ontbrak en was het Holwerd dat een paar goede kansen kreeg. Ook Hayo Greydanis kwam nog in de ploeg voor de licht geblesseerde Anton Keegstra. In de slotminuten kreeg Gosse Reinder nog een goede kopkans maar de bal ging over. Een teleurstellende nederlaag voor Ternaard dat een fel en goed spelend Holwerd tegenover zich had. Zaterdag a.s, gaat Ternaard op bezoek bij sc Boornbergum 80.